ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Facebook a decis că va șterge conturile mai multor persoane publice conservatoare pe care le consideră „periculoase”.  Instagramul va aplica aceeași măsură punitivă pentru cunoscutele voci conservatoare. Decizia lor vine după ce, recent, Twitter a luat o decizie similară în privința actorului James Woods.

Pe lista neagră a stăpânilr de la Facebook, și ale căror conturi vor fi șterse, se numără șeful site-ului Infowars, Alex Jones, Paul Joseph Watson (editorul site-ului din Rergatul Unit), dar și fostul editor al site-ului Breitbart News, Milo Yiannopoulos, toși acuzați că promoveazîă un „discurs al urii”, scrie breitbart.com

De pedeapsă nu a scăpat nici Louis Farrakhan, liderul mișcării „Nation of Islam”, care este acuzat că e exprimat, în repetate rânduri, opinii antisemite.

Paul Joseph Watson a confirmat interdicția, susținând că nu a încălcat regulile Facebook și comentând astfel: „Într-o societate autoritară controlată de o mână de giganți din Silicon Valley, orice disidență trebuie eliminată”.

Infowars s-a confruntat până acum cu cele mai stricte tratamente din partea Facebook, Instagram promițând acum eliminarea oricăror conținuturi legate de Infowars postate de un alt cont sau pagină. Acestea includ videoclipuri, segmente de radio și articole.
În plus, Facebook a interzis deja mai multe grupuri din Regatul Unit, considerate antimusulmane, precum Britain First. Aceasta interdicție se aplică și pe Instagram, aplicație deținută de Facebook.
„Întotdeauna am interzis persoane sau organizații care promovează sau se angajează în violență și ură, indiferent de ideologie”, a transmis Facebook într-un comunicat de presa.

„Procesul de evaluare este amplu si ne-a determinat sa luam decizia de a elimina aceste conturi astăzi”, potrivit documentului.

O altă figură conservatoare interzisă este Laura Loomer, o activistă antimusulmani, activă în mediul online.
Compania a transmis că va elimina paginile, grupurile și conturile create care reprezintă persoanele interzise. În plus, nu va permite promovarea evenimentelor la care participă indivizii respectivi.

Președintele Trump a atacat din nou giganții social media Facebook și Twitter într-o serie de comentarii postate vineri seara, susținând că platformele au cenzurat  în mod nedrept voci conservatoare.

„Voi continua să monitorizez cenzura asupra CETĂȚENILOR AMERICII pe platformele sociale”, a scris Trump.
„Aceasta este SUA - și avem ceea ce este cunoscut sub numele de LIBERTATEA DE EXPRIMARE. Monitorizăm și urmărim îndeaproape!”,  a adăugat el.

„Am fost și mai surprins de faptul că voci conservatoare precum cele ale lui James Woods au fost interzise de Twitter, iar Paul Watson este interzis Facebook!", a scris Trump într-un mesaj pe Twitter.

James Woods, celebrul actor de la Hollywood, cunoscut pentru rolul din ”A fost odată în America”, activist politic conservator, a fost blocat zilele trecute pe contul de Twitter după ce a postat un tweet despre sonda Mueller cu hashtag „#HangThemAll”, notează NYPost.