ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă reţea socială are menirea de a fi concurenta Facebook-ului, promiţând să acopere lipsurile acestuia şi oferind transparenţă şi protecţia informaţiilor cu caracter personal. Noul proiect este susţinut şi de Anonymous, care a făcut apel la comunitatea sa de pe Facebook să se alăture Minds, notează cotidianul.ro, citat de b1.ro.

Una dintre diferenţele majore de luat în calcul este că Minds promite că nu va oferi date personale ale utilizatorilor serviciilor secrete, aşa cum declară conducere reţelei, prin vocea CEO-ului companiei: „Nu le putem da pentru că nu le avem nici măcar noi".
 
În prezent, Minds este disponibilă în variantă beta, atât pe web, cât şi pe telefoanele mobile, având aproximativ 60.000 de vizitatori. Reţeaua socială susţine că nu colectează informaţii despre utilizatori, permite postarea de mesaje criptate  şi oferă servicii în moneda virtuală bitcoin, precum și recompense pentru activitatea pe site a utilizatorilor. 

Totodată, un utilizator de Minds poate publica fotografii, clipuri video şi texte, poate vorbi pe chat si poate discuta in cadrul grupurilor. Sursa citată susţine că, spre deosebire de Facebook, care se bazează pe algoritmuri complicate pentru a stabili cine și ce anume poate accesa, Minds garantează că orice postare se va duce exact acolo unde doreşte autorul.