Facebook va reduce sau îndepărta mesajele antivaccinare din grupuri sau din feed-ul utilizatorilor, potrivit unui comunicat transmis Edupedu.ro de către Facebook.
 
Rețeaua de socializare justifică această cenzură prin catalogarea mesajelor antivaccinare ca fiind o "amenințare la siguranța și securitatea comunității”.
„Lucrăm pe mai multe fronturi ca să prevenim răspândirea pe Facebook a conținuțului fals sau înșelător – conținutul antivaccinare este eligibil pentru verificare și lucrăm la mai multe metode de a-l detecta și a-l combate în mod eficient”, se arată în mesajul Facebook.
 
Conform sursei citate, Facebook caută "măsuri suplimentare pentru a combate mai bine această problemă”.
 
„În plus, depunem separat eforturi in privința conținutului înșelător sau de slabă calitate, pe teme de sănătate, din cauza daunelor pe care le poate produce oamenilor și societății. Pe termen lung, lucrăm în sensul să eliminăm din rândul recomandărilor conținutul pe teme de sănătate ce poate fi dăunător și să reducem distribuția acestuia în căutări și în news feed, pe lângă prioritizarea conținutului de mai bună calitate și din surse cu autoritate mai puternică”, anunță rețeaua de socializare.
 
Deși în mesajul mai sus menționat se precizează că nu toate grupurile antivaccin "sunt la fel”, unele fiind, de exemplu, pe teme cu stil de viață, unele dintre ele, susține Facebook, „cu siguranță răspândesc informații discreditate, dăunătoare”.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews