ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Facebook va reduce sau îndepărta mesajele antivaccinare din grupuri sau din feed-ul utilizatorilor, potrivit unui comunicat transmis Edupedu.ro de către Facebook.
 
Rețeaua de socializare justifică această cenzură prin catalogarea mesajelor antivaccinare ca fiind o "amenințare la siguranța și securitatea comunității”.
„Lucrăm pe mai multe fronturi ca să prevenim răspândirea pe Facebook a conținuțului fals sau înșelător – conținutul antivaccinare este eligibil pentru verificare și lucrăm la mai multe metode de a-l detecta și a-l combate în mod eficient”, se arată în mesajul Facebook.
 
Conform sursei citate, Facebook caută "măsuri suplimentare pentru a combate mai bine această problemă”.
 
„În plus, depunem separat eforturi in privința conținutului înșelător sau de slabă calitate, pe teme de sănătate, din cauza daunelor pe care le poate produce oamenilor și societății. Pe termen lung, lucrăm în sensul să eliminăm din rândul recomandărilor conținutul pe teme de sănătate ce poate fi dăunător și să reducem distribuția acestuia în căutări și în news feed, pe lângă prioritizarea conținutului de mai bună calitate și din surse cu autoritate mai puternică”, anunță rețeaua de socializare.
 
Deși în mesajul mai sus menționat se precizează că nu toate grupurile antivaccin "sunt la fel”, unele fiind, de exemplu, pe teme cu stil de viață, unele dintre ele, susține Facebook, „cu siguranță răspândesc informații discreditate, dăunătoare”.