ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prof. univ. dr. avocat Gheorghe Piperea a dat în judecată Facebook pentru a obține daune morale, consecință a cenzurilor repetate, a etichetării postărilor ca fiind periculoase sau dezinformatoare și a suspendării contului personal, informează un comunicat de pe pagina Piperea.ro.
 
„Am dat în judecată feisbuc. O puteți face și voi, după modelul de acțiune anexat - asta numai dacă ați fost suspendați, cenzurați, reduși la tăcere, transformați în dizidenți sau delincvenți de opinie.
Urmează și denunțul penal pentru furt, comunicare de date false și zădărnicirea combaterii bolilor. Tot contra feisbuc.
 
 
 
Oricine poate iniția același demers, în baza documentelor anexate. ACȚIUNE RĂSPUNDERE CIVILĂ – MODEL PDF sau MODEL DOC.

Se va demara un proces colectiv (class action) contra Facebook doar în ipoteza în care se vor aduna, în decurs de 30 de zile, 300 de reclamanți.

Cei interesați se pot înscrie pe o listă care se va forma și ține la adresa de mail: secretariat@piperea.ro, de unde vor fi și anunțați în legătură cu „calificarea” pentru un proces colectiv.