ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Facebook a anunțat miercuri că nu va mai interzice postările care sugerează că COVID-19 a fost creat de om, în contextul în care președintele Biden și alți oficiali au cerut o investigație suplimentară privind originile pandemiei. Anunțul a marcat o răsturnare de situație pentru gigantul social media. În februarie, Facebook a declarat că va elimina postările care susțin că virusul a fost creat sau fabricat de către om "în urma consultărilor cu organizații de sănătate importante, inclusiv cu Organizația Mondială a Sănătății", care au "dezmințit" afirmația, potrivit Fox Business.

"Având în vedere investigațiile în curs de desfășurare privind originea COVID-19 și în urma consultării cu experți în domeniul sănătății publice, nu vom mai elimina din aplicațiile noastre afirmația conform căreia COVID-19 este fabricat de om", a declarat un purtător de cuvânt al Facebook într-un comunicat. "Continuăm să colaborăm cu experții în domeniul sănătății pentru a ține pasul cu natura în continuă evoluție a pandemiei și ne actualizăm în mod regulat politicile pe măsură ce apar noi fapte și tendințe".

Apelurile publice pentru continuarea investigațiilor privind originile pandemiei s-au intensificat în ultimele zile, după ce Wall Street Journal a relatat că trei cercetători de la Institutul de Virusologie Wuhan din China au prezentat simptome suficient de grave pentru a solicita tratament în spital. O fișă informativă anterioară a Departamentului de Stat a menționat că cercetătorii aveau "simptome care corespund atât Covid-19, cât și unei boli sezoniere comune".

Într-o declarație făcută mai devreme luni, Biden a declarat că i-a cerut consilierului său pentru securitate națională să elaboreze un raport privind originile virusului, inclusiv posibilitatea ca acesta să fi apărut în urma unui accident de laborator, la scurt timp după ce a devenit președinte. Biden a precizat că a cerut oficialilor serviciilor de informații să prezinte un raport cu privire la concluziile lor în termen de 90 de zile.

"Statele Unite vor continua, de asemenea, să lucreze cu parteneri de aceeași părere din întreaga lume pentru a face presiuni asupra Chinei să participe la o anchetă internațională completă, transparentă și bazată pe dovezi și să ofere acces la toate datele și dovezile relevante", a declarat Biden.

Facebook și alte platforme de socializare s-au confruntat cu presiuni din ambele părți ale culoarului în ceea ce privește politicile lor privind conținutul COVID-19. Parlamentarii democrați au făcut presiuni asupra platformelor pentru a lua măsuri drastice împotriva răspândirii „dezinformării”, în timp ce republicanii au acuzat companiile de înăbușirea dezbaterilor deschise, inclusiv a discuțiilor privind teoria scurgerilor din laborator.