ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Facebook a anunțat marți că va închide controversatul său sistem de recunoaștere facială și va șterge amprentele faciale a peste 1 miliard de persoane, invocând efectele pe care această tehnologie le are asupra societății, potrivit Daily Mail.

Ca urmare a acestei schimbări, Facebook nu va mai recunoaște automat fețele oamenilor în fotografii sau videoclipuri.

De asemenea, utilizatorii nu vor mai putea să folosească recunoașterea feței pentru a sugera o etichetă pentru o persoană dintr-o fotografie sau un videoclip. Oamenii vor avea în continuare opțiunea de a eticheta manual postările. 

Anunțul șocant este a doua mișcare a companiei - după schimbarea numelui de luna trecută - pentru a se reabilita după o serie de scandaluri legate de confidențialitate. 

Mai mult de o treime din cei 1,93 miliarde de utilizatori activi zilnic ai Facebook - echivalentul a aproximativ 640 de milioane - au optat pentru setarea Recunoaștere facială, iar încetarea sistemului îi va afecta. 

„Această schimbare va reprezenta una dintre cele mai mari schimbări în ceea ce privește utilizarea recunoașterii faciale din istoria acestei tehnologii', se arată într-o postare pe blog a lui Jerome Pesenti, vicepreședintele departamentului de inteligență artificială al noii companii mamă a Facebook, Meta. 

'Mai mult de o treime dintre utilizatorii activi zilnic ai Facebook au optat pentru setarea noastră de recunoaștere facială și pot fi recunoscuți, iar eliminarea acesteia va duce la ștergerea șabloanelor individuale de recunoaștere facială a peste un miliard de persoane'.

Nu se știe exact câți bani a cheltuit Facebook pentru tehnologia de recunoaștere facială, dar compania a cumpărat Face.com pentru mai puțin de 100 de milioane de dolari în 2012, potrivit TechCrunch

La începutul acestui an, compania a soluționat un proces privind utilizarea tehnologiei sale de recunoaștere facială pentru 650 de milioane de dolari, după ce utilizatorii au susținut că a creat și stocat scanări faciale fără permisiunea lor.