Facebook a plătit sute de subcontractori pentru a transcrie extrase sonore ale conversațiilor anumitor utilizatori, a dezvăluit, marți, agenția Bloomberg, relatează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, Facebook a recunoscut că a cerut transcrierea înregistrărilor sonore ale conversațiilor, însă spune că a avut permisiunea utilizatorilor și, mai mult, a renunțat la această practică săptămâna trecută. „La fel ca și Apple sau Google, am înghețat practica ascultării înregistrărilor sonore de către oameni săptămâna trecută", explică Facebook într-un răspuns transmis către agenția Bloomberg.

Facebook susține că a avut permisiunea de a efectua transcrierea conversațiilor din partea utilizatorilor aplicației sale Messenger.

Potrivit Bloomberg, compania nu a precizat ce făcea apoi cu înregistrările.

Facebook, care tocmai a plătit o amendă record de 5 miliarde de dolari autorităților federale americane pentru utilizarea neadecvată a datelor private ale utilizatorilor, a negat multă vreme că utilizează înregistrări audio pentru a-și putea adapta mai bine reclamele sau a-și face paginile mai atractive.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews