ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Facebook a plătit sute de subcontractori pentru a transcrie extrase sonore ale conversațiilor anumitor utilizatori, a dezvăluit, marți, agenția Bloomberg, relatează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, Facebook a recunoscut că a cerut transcrierea înregistrărilor sonore ale conversațiilor, însă spune că a avut permisiunea utilizatorilor și, mai mult, a renunțat la această practică săptămâna trecută. „La fel ca și Apple sau Google, am înghețat practica ascultării înregistrărilor sonore de către oameni săptămâna trecută", explică Facebook într-un răspuns transmis către agenția Bloomberg.

Facebook susține că a avut permisiunea de a efectua transcrierea conversațiilor din partea utilizatorilor aplicației sale Messenger.

Potrivit Bloomberg, compania nu a precizat ce făcea apoi cu înregistrările.

Facebook, care tocmai a plătit o amendă record de 5 miliarde de dolari autorităților federale americane pentru utilizarea neadecvată a datelor private ale utilizatorilor, a negat multă vreme că utilizează înregistrări audio pentru a-și putea adapta mai bine reclamele sau a-și face paginile mai atractive.