ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Facebook a dezvăluit că va interzice orice persoană care este acuzată în legătură cu revolta de la Capitoliul SUA din 6 ianuarie și ar putea începe să "verifice faptele" care susțin că revolta a fost înscenată, potrivit agenției Reclaim.

Într-un articol care detaliază modul în care Alan Hostetter, un bărbat care a fost acuzat de obstrucționarea procedurilor oficiale ale guvernului și de încălcarea proprietății guvernamentale restricționate, a fost interzis pe Facebook și Instagram la câteva ore după ce a postat un videoclip în care descria revolta din 6 ianuarie ca fiind un "steag fals" și o "falsă înviere", deoarece credea că în mulțime se aflau infiltrați, The Washington Post notează că:

"Facebook spune că nu permite accesul pe platformă a persoanelor acuzate de insurecție și că ar putea verifica afirmațiile potrivit cărora revolta a fost înscenată".

În cazul lui Hostetter, procurorii nu susțin că acesta a fost violent sau că a intrat în clădirea Capitoliului, dar afirmă că "a reușit să treacă prin zona pe care ofițerii de poliție o blocau, a urcat scările pe o structură ridicată pentru Inaugurare și a continuat să se deplaseze spre Upper West Terrace".

După ce a ajuns pe terasă, în rechizitoriu se susține că Hostetter a declarat: "Oamenii și-au luat casa înapoi. ... Sute de mii de patrioți au venit astăzi pentru a-și lua înapoi guvernul!" și a postat o fotografie cu el și cu co-inculpatul Russell Taylor pe terasă pe contul de Instagram al organizației non-profit a lui Hostetter - American Phoenix Project.

Avocatul lui Hostetter, Bilal Essayli, susține că clientul său se afla acolo pentru a protesta în mod legal.

"Toată chestia asta - încercarea de a face să pară o insurecție sau de a încerca să blocheze Congresul - este îngrijorătoare", a declarat Essayli. "El lucrează în cadrul procesului legal. El a fost acolo pentru a susține contestarea alegerilor, ceea ce membrii Congresului au făcut. Sunt îngrijorat pentru că ajungem într-un loc periculos în care încercăm să criminalizăm diferențele politice".

Dar, conform politicii recent dezvăluite de Facebook, Hostetter și oricine altcineva care se confruntă cu acuzații similare, își vor pierde conturile de Facebook și Instagram înainte de a avea un proces și înainte ca vinovăția să fie stabilită printr-o condamnare.

Prin faptul că politica se bazează pe acuzații și nu pe condamnări, se pare că Facebook va deplasa și utilizatorii care sunt acuzați, chiar dacă acuzațiile sunt ulterior retrase sau dacă sunt achitați la proces.

Nu numai că Facebook a declarat că va interzice utilizatorii pe baza acuzațiilor legate de revolta din 6 ianuarie, dar potențialele "verificări ale faptelor", care reduc cu 95% rata de accesare a postărilor, par să vizeze doar narațiuni specifice legate de revolta de la Capitoliul SUA.