ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un medic din Alabama care a susținut cercetarea în domeniul bolilor cu transmitere sexuală a fost desemnat noul șef al celei mai importante agenții americane de sănătate pentru boli infecțioase, în locul lui Fauci, potrivit Daily Mail.

Dr. Jeanne Marrazzo, de la Universitatea din Alabama din Birmingham, își va începe rolul de director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) în toamnă.

Poziția a fost deținută de Dr. Anthony Fauci, 82 de ani, timp de aproape patru decenii, înainte ca acesta să se retragă în decembrie 2022.

Reacționând la anunțul de astăzi,  Fauci i-a urat succes, dar a avertizat că ea preia această funcție într-un moment de "divizare politică" - un semn de întrebare la erodarea încrederii publice în NIAID și în alte organisme de sănătate, precum CDC și FDA, în timpul pandemiei Covid-19.

Dr. Marrazzo este un medic infecționist și un cercetător în domeniul HIV, al bolilor cu transmitere sexuală și al sănătății LGBTQ+, dar comentariile sale din timpul pandemiei Covid-19 ar putea ridica câteva sprâncene.

Dr. Marrazzo a făcut presiuni pentru purtarea de măști în școli în timpul pandemiei, în ciuda avertismentelor că acoperirea feței ar împiedica educația acestora.

Ea a declarat în iulie 2020 că masca pentru elevi este "singura modalitate de a păstra copiii în școală și de a-i ține în siguranță și, în special, de a păstra școlile deschise".

Dr. Marrazzo a declarat că ea crede că politicile privind măștile școlare sunt corecte, chiar dacă unii elevi nu le respectă în mod corespunzător sau le consideră inconfortabile.

Specialistul în boli infecțioase a adăugat: "Utilizarea imperfectă a măștilor în mediile care ne preocupă cu adevărat este mai bună decât lipsa totală a utilizării măștilor".

Recent, în noiembrie, Dr. Marrazzo a declarat că ea continuă să evite să dea mâna ori de câte ori este posibil din cauza Covid-19.

'Dr. Marrazzo aduce o bogată experiență de conducere din conducerea studiilor clinice internaționale și a cercetării translaționale, gestionarea unui buget organizațional complex care include finanțarea cercetării și îndrumarea stagiarilor în toate etapele de dezvoltare profesională', a declarat Dr. Lawrence Tabak, director interimar al NIH. 

'Aștept cu nerăbdare să-i urez bun venit doctorului Marrazzo în echipa de conducere a NIH'.

Activitatea sa anterioară s-a axat pe contraceptive, sănătatea femeilor, HIV și boli cu transmitere sexuală, sănătatea sexuală și problemele de sănătate cu care se confruntă comunitatea LGBTQ+, atât la nivel național, cât și internațional, precum și pe disparitățile și echitatea în materie de sănătate și cercetarea colaborativă interdisciplinară. 

Dr. Marrazzo este cel mai bine cunoscută pentru studiul său din 2015, publicat în The New England Journal of Medicine, care a testat medicamente aplicate pe cale orală și vaginală pentru prevenirea preexpunerii la HIV la femeile cu probleme de reproducere. Studiul, care a avut loc în Africa între 2009 și 2011, a constatat că sunt necesare alte metode de tratament.

Dr. Marrazzo intră în funcție într-o perioadă tumultoasă pentru agenția federală de sănătate, care a văzut cum încrederea publicului în ea a scăzut. 

Americanii și-au exprimat dezaprobarea față de modul în care instituția a gestionat pandemia Covid-19 și față de scandalurile care au decurs din aceasta, inclusiv față de controversa care l-a implicat pe doctorul Fauci.

Fostul oficial de top din domeniul sănătății a fost acuzat că a mințit sub jurământ în legătură cu declarațiile pe care le-a făcut cu privire la pandemie și la cunoștințele sale despre cercetările asupra virusului periculos din China, despre care se teme că ar fi provocat pandemia. 

Fauci s-a declarat încântat de numirea doctorului Marrazzo, dar a avertizat că va urma un drum anevoios. 

'Ceea ce se va confrunta acum va fi o problemă foarte complicată a unui număr de boli emergente, un grad ridicat de tehnologie avansată care este într-adevăr o parte importantă a efortului de cercetare în domeniul bolilor infecțioase', a declarat el pentru CNN.

Fauci a adăugat: "De asemenea, ea se va confrunta, din păcate, așa cum am văzut în ultimii ani, cu un context politic foarte divizoriu, în care a existat o politizare nefericită a unor aspecte științifice.

'S-ar putea să fie provocată cu, știți, atacuri asupra deciziilor sale, dar trebuie doar să realizeze că trebuie să facă tot ce poate, întotdeauna, întotdeauna, întotdeauna lăsând ca steaua ei de nord să fie știința, dovezile și integritatea și onestitatea. Când va face asta, va fi bine'.