ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


S-a terminat isteria Covid, așa că fact-checkerii, după ce au rămas fără materiale privind vaccinul anticovid, în urma publicării raportului privind reacțiile adverse, au trecut la alt subiect: consumul de insecte. Aceeași abordare ca în pandemie, SIGUR ȘI EFICIENT!
 
Pentru a ne convinge că insectele sunt gustoase, nu doar sigure, AFP ne prezintă o gustare de greieri prăjiți, Cricket Burger, dar și un Burger cu lăcuste uscate și viermi. YUMMY! (foto mai jos)
 
La fel cum nici vaccinul anticovid ”nu a fost obligatoriu”, nici consumul de insecte nu va fi impus, ne asigură AFP.
 
Pentru a ne convinge că totul este sigur, AFP argumentează că „insectele sunt o bună sursă alternativă de proteine, care necesită mai puține resurse decât alte surse de hrană și lasă o amprentă de carbon mai mică”. 
 
ACTUALIZARE: Informația „verificată” de AFP a fost reverificată de ActiveNews. Am luat un ziarist francez din România care o ardea prin Centrul vechi, i-am dat 100 de lei și i-am oferit să mănânce și gura lui o porție ca cea din imaginea prezentată de AFP România mai sus. Dar a vărsat instantaneu. Rezultatul verificării „verificatorilor” AFP: Mănâncă viermi cu gura plină!
 
Așadar, le urăm fact-checkerilor poftă bună!
 
Articolul complet îl găsiți AICI