ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În 2016, numele familiei Bodnariu era sinonim cu Barnevernet, sistemul  Protecție a Copilului din Norvegia, care le-a luat copiii cu forța. Mai mult decât oricând, Cazul „Bodnariu” a scos la lumină abuzurile Barnevernet din Norvegia, aducând o imagine reală a acestei instituții. 

Familia mixtă româno-norvegiană Bodnariu a reușit să câștige lupta cu acest sistem, copiii  au fost redați părinților și toți au revenit în România. De un an și jumătate  își duc traiul liniștit, în cea mai mare discreție,  undeva, într-o localitate din Transilvania. Încearcă acum să o ia de la zero. După ce au scăpat de coșmarul din Norvegia, familia Bodnariu a mai avut un motiv de bucurie: în luna mai a acestui an a venit pe lume micuța Rebecca.
 
Într-un interviu pentru radioagnusdei, Marius Bodnariu vorbește despre calvarul trăit în Norvegia, dar și despre cum au fost primiți în România. „Nu ne mai întoarcem în Norvegia niciodată”, spune românul care  mulțumește celor care l-au sprijinit în acea perioadă. Și care, așa cum a dovedit recent, nu rămâne impasibil la drama românilor din țări precum Norvegia și Finlanda, care trec prin suferințe similare, după ce statul le-a luat abuziv copiii. 

„Vă rugăm în continuare să fiți alături de cei care trec prin cumplite coșmaruri similare cu cele trăite de noi în Norvegia. Auzim de tot mai multe cazuri care trezesc în noi pe deoparte compasiune, durere și tristețe, și pe de alta dezgust și mânie. Suntem recunoscători tuturor celor care se implică în orice fel, fie în susținerea cazurilor individuale, fie prin critica obiectivă, aducând la lumină faptele întunericului, adică ale Barnevernet (Serviciul Norvegian de protecție a copilului)”, spune familia Bodnariu într-un mesaj.

„A trecut un an și ne aducem aminte de bucuria care ne-a inundat inimile când am aflat că o să ne primim copiii înapoi. Mulțumim Bunului Dumnezeu Tatăl nostru, pentru purtarea Lui de grijă, dragostea, bunătatea și îndurarea Lui de care ne-a făcut și ne face parte în continuare. 
 
Permiteți să vă mulțumim din nou cu această ocazie pentru sprijinul dumneavoastră plin de dragoste și compasiune manifestat în atâtea feluri.
 
Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să vă răsplătească și credem că o face.Mai avem niște știri minunate: prin Harul și Bunătatea lui Dumnezeu, Rebeca Bodnariu a venit în lumea noastră cu bine pe 10 mai 2017. Întreaga familie este copleșită de bucurie și Rebecca este o binecuvântare pentru noi. Credem și ne rugăm că ea va fi un liant vindecător în familia noastră. Credem că prin alăptarea ei și drăgălașeniile primelor luni de viață, atât Ruth cât și ceilalți copii să experimenteze ceea ce au pierdut prin ruperea lui Ezekiel și a familiei în acea perioadă cumplită din anul trecut”, scriu Ruth și Marius Bodnariu.