ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Familia Regală rămâne la Palatul Elisabeta și după data de 5 februarie, când ar fi urmat să elibereze imobilul, în schimbul unei chirii lunare. Situația va continua așa până când se va ajunge la o concluzie în urma discuțiilor dintre Casa Regală și RA-APPS, potrivit consilierului Radu Ghinea.

„În prezent, sunt în curs discuții între Casa Majestății Sale și RA-APPS privind situația Palatului Elisabeta. Pe durata acestor discuții, Familia Regală va continua activitățile publice la Palatul Elisabeta și va plăti o sumă lunară reprezentând contravaloarea folosinței imobilului”, a declarat, pentru Mediafax, Radu Ghinea, consilier la Casa Regală.

Potrivit legii, după moartea Regelui Mihai I, moștenitorii săi aveau la dispoziție 60 de zile pentru a elibera Palatul Elisabeta, imobil care fusese oferit Regelui ca locuință de protocol în timpul vieții.

Pe 20 ianuarie, Andrew Popper, Șef al Casei Regale, susținea că legea privind Casa Regală trebuie adoptată de Parlament, menționând că Familia Regală are discuții cu Guvernul privind găsirea unei soluții intermediare privind Palatul Elisabeta. Popper a precizat că au fost discuții și cu partidele politice.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat luni că susține în continuare proiectul referitor la noul statut al Casei Regale, menționând însă că decizia în privința Palatului Elisabeta va fi luată de Guvern.

"Nu renunțăm la acest proiect (privind statutul Casei Regale - n.r.)”, a afirmat Dragnea, întrebat în legătură cu proiectul inițiat împreună cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.