ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Familia fostului deputat buzoian Nicolae-Sebastian-Valentin Radu (PSD), decedat în luna decembrie a anului 2020 în urma unor complicații apărute ulterior infectării cu COVID-19, a dat în judecată Spitalul Militar Central din București, potrivit ȘtiriPeSurse. 

Povestea tristă a început la data de 14 noiembrie 2020, când pacientul Nicolae Sebestian a ajuns la Spitalul Militar din Capitală, fiind covid-pozitiv și simptomatic, însă din pricina agravări simptomelor și a contractării unei infecții intraspitalicești, acesta a fost transferat în Germania, unde a și decedat.

Potrivit sursei citate, aceștia cer daune în valoare de 1 milion de euro, dar și 40.000 de euro cheltuieli cu transferul fostului deputat la o unitate sanitară din Germania, acolo unde pacientul afla în stare critică, a fost transportat în urma unor complicații produse de o infecție nosocomială. 

„După doi ani și patru luni de la deznodământul tragic, furia simțită la acel moment s-a transformat în dorința acută de dreptate. Această situație nefastă a prezenței infecțiilor nosocomiale se cunoaște și se mușamalizează, lăsând la voia întâmplării pe toți cei care suferă o intervenție chirurgicală în Spitalul Militar Central. Cred în dreptul la informare justă și sper ca acțiunea mea să genereze o diferență pozitivă spre binele tuturor, astfel încât nimeni să nu mai sufere de pe urma pierderii celor dragi. Cred în dreptate și în justiție”, a declarant, pentru News.ro, soția deputatului buzoian Diana Radu.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 în luna septembrie a anului 2022, iar ulterior, instanța a cerut explicații Spitalului Militar și totodată, o expertiză medico-legală și audierea unor medici, participanți la schema de tratament a domnului Nicolae Sebastian. 

Următorul termen în procesul aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1este în data de 2 mai 2023.