ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Costurile de înmormântare vor fi de acum înainte acoperite de Ottawa pentru persoanele ucise de vaccinurile aprobate de autoritățile federale.

Potrivit Blacklock's Reporter, departamentul de sănătate va achita nota de plată și spune că noul program "abordează o lacună de lungă durată în programul național de imunizare al Canadei, oferind un mecanism de sprijin financiar în timp util, fără vină, pentru toate persoanele din Canada, în cazurile rare în care sunt rănite grav și permanent, îndeplinind un bun public, fiind imunizate".

O notă informativă a departamentului spune că leziunile provocate de vaccinuri sunt rare, dar se întâmplă.

"Programul va oferi beneficii de deces și sprijin pentru cheltuielile de înmormântare în cazul rar al unui deces ca urmare a faptului că a primit un vaccin autorizat de Health Canada", se arată în nota Programului de sprijin pentru leziuni provocate de vaccinuri.

Departamentul a prevăzut un buget de 75 de milioane de dolari pentru toate cererile de despăgubire, dar a declarat că nu este clar câte prezentări ar putea exista. Gestionarea programului este contractată de RCGT Consulting.

"În cazul rar în care o persoană din Canada este rănită grav și permanent ca urmare a vaccinării, aceasta ar trebui să fie sprijinită în mod echitabil", a scris personalul departamentului. "Programul de susținere a leziunilor provocate de vaccinuri oferă sprijin financiar persoanelor care sunt grav și permanent rănite din cauza vaccinării cu un vaccin autorizat de Health Canada."

Experții în sănătate din Canada COVID-19 recunosc că nu se cunosc efectele pe termen lung ale vaccinurilor, dar acestea oferă un alt nivel de protecție.

Dr. Theresa Tam, ofițer șef al sănătății publice, a declarat că a fost întotdeauna realistă în ceea ce privește vaccinurile: "Nu am spus niciodată că vaccinul va fi un vaccin 100% eficient”.