ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, plănuiește să renunțe la orele de sport din clasele primare. Potrivit proiectului de ordin, în programa elevilor de la clasa pregătitoare, de la clasa I și a II-a, ora de sport va fi înlocuită cu o nouă materie pe care o va preda tot educatoarea. 

Astfel, potrivit edupedu.ro, Ecaterina Andronescu vrea să dispară cele cinci ore de Educație fizică predate de profesori de Sport (toate cele două ore de la clasa pregătitoare, toate cele două ore de la clasa I și o oră de la clasa a II-a).  Aceste ore ar urma, însă, să fie transferate la materia ”Joc și mișcare”, predată de învățătoare.
 
Astfel, vor dispărea jumătate dintre normele de sport pe care profesorii de Educație fizică le au în prezent în învățământul primar.

Aceste măsuri ar fi luate din dorința ministrului Educației de a face economie la buget, întrucât, în cazul în care orele vor fi predate de învățător, dar norma acestuia nu va depăși 18 ore, cadrul didactic nu va fi plătit în plus. Mai mult, profesorii de sport care vor rămâne fără orele de sport vor primi, evident, bani mai puțini, scrie sursa citată.