ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 

Cercetătorii de la Universitatea din Pittsburgh au folosit părți de bebeluși avortați în încercarea de a „umaniza” șoareci. 

Într-un studiu finanțat și de Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), al cărui director este dr. Anthony Fauci, experimentele au constat în implantarea de țesuturi de fetuși umani avortați pe șoareci cu scopul ca acestora să le crească pielea și părul.

Părțile de bebeluși, printre care se aflau țesuturi de ficat, timus sau splină, dar și bucăți de scalp, proveneau de la fetuși avortați sau născuți morți cu o perioadă de gestație de până la cinci luni.

În raportul dat publicității, cercetătorii afirmă că au primit consimțământul scris al mamelor pentru a folosi bebelușii la experimente.

Fotografiile reproduse de The Sun arată cum șoarecilor le crește pe spate păr uman, după ce acestora li s-au grefat părți de scalp de la fetuși.

Studiul cercetătorilor de la Pittsburgh a fost publicat pe 3 septembrie  2020 în revista Nature. Aici, se explică că scopul experimentului a fost studierea Stafilococcus aureus, a bolii Lyme și a febrei Dengue, cu speranța de a se descoperi un vaccin împotriva lor.

Părți de bebeluși avortați se folosesc de ani de zile în cercetare. Unul dintre cele mai recente studii a fost publicat pe 7 iulie 2021 în Journal of Virology

Pentru acesta, cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității din Pittsburgh au folosit țesuturile de fetuși pentru a studia infecțiile cu HIV și terapiile antivirale împotriva HIV. Și în acest studiu au fost folosite țesuturi de splină, ficat și timus.