ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dr. Anthony Fauci, directorul NIAID (National Institute of Allergy and Infectious Diseases - Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA), aflat sub umbrela NIH (National Institutes of Health - Institutele Naționale de Sănătate din SUA), a finanțat cercetări în domenii sensibile la WIV (Wuhan Institute of Virology - Institutul de Virologie din Wuhan) inclusiv după suspendarea finanțării pe 2020 de către ex-președintele Donald Trump, relevă noile e-mailuri date publicității de ICAN (Informed Consent Action Network - Rețeaua de Acțiune pentru Consimțământ Informat) și Judicial Watch, obținute în baza legii accesului la informații publice.

Corespondența întreținută în ultimii ani de Fauci cu diverși responsabili din subordinea lui sau din laboratorul din Wuhan arată că Arafatul american era conștient de faptul că noul coronavirus nu a apărut pe cale naturală, că mortalitatea lui este sub 0,4% și, deci, că nu trebuie instituit lockdown împotriva unei boli care nu face mai multe victime decât gripa sezonieră, că testele PCR nu sunt exacte și pot induce în eroare, că măștile nu trebuie purtate de oameni sănătoși, că ventilația mecanică nu este atât de eficientă, iar copiii nu răspândesc virusul.

Toate acele informații care ar fi putut preveni instaurarea dictaturii covidiene erau bine-cunoscute de către Fauci. Cu toate astea, el a exagerat în mod intenționat dimensiunea amenințării pandemice și a dat recomandări nejustificate științific, dar cu efect devastator pentru societate, economie și democrație. O analiză a celor peste 3000 de pagini din noile e-mailuri date publicității din corespondența lui Fauci ne va ajuta să înțelegem adevăratul tablou al situației.  

Potrivit NationalFile.com, Anthony Fauci finanțase începând din 2014 cercetările în virologie de la Wuhan și a continuat să facă acest lucru inclusiv în 2020, după izbucnirea pandemiei și după ce ex-președintele Donald Trump a decis tăierea fondurilor americane pentru Institutul din Wuhan. După anularea acestei subvenții, Fauci a continuat să finanțeze cu 7,5 milioane de dolari demersurile lui Peter Daszak, care a derulat controversatele experimente „gain-of-function” (pentru identificarea de noi ținte celulare) pe elemente de coronavirus la Wuhan.

În 2019, anul izbucnirii epidemiei din Wuhan, NIAID, sub conducerea doctorului Fauci, a trimis Alianței EcoHealth și lui Peter Daszak 3.640.000 de dolari, dintre care 750.000 USD au mers direct către WIV din China, a dezvăluit o jurnalistă de investigații.

 

În aprilie 2020, au apărut informații potrivit cărora EcoHealth Alliance (EHA), o organizație condusă de un anume Peter Daszak, a fost implicată în finanțarea și colaborarea cu Institutul de Virusologie din Wuhan, unde cercetătorii examinau coronavirusuri extrem de asemănătoare cu cel care a stat la baza pandemiei de COVID-19 și se presupune că s-au angajat în cercetări de „câștig de funcție” legate de acestea (gain of function - posibilitatea ca un virus de origine animală să poată trece la om). Într-o conferință de presă din 17 aprilie 2020, ex-președintele Donald Trump confirma că o subvenție în valoare de aproximativ 3,7 milioane de dolari, acordată din 2015 grupului lui Daszak de către Institutul Național pentru Sănătate (NIH), va fi oprită „foarte rapid” în urma acestor rapoarte.


La numai o săptămână, pe 24 aprilie 2020, toate finanțările ulterioare pentru EHA au fost tăiate, iar acestora li s-a interzis să mai cheltuiască cei 369.819 dolari rămași din grantul aferent anului 2020. „În acest moment, NIH nu crede că rezultatele actuale ale proiectului se aliniază cu obiectivele programului și cu prioritățile agenției”, a scris Michael Lauer, directorul adjunct al agenției pentru cercetare extramurală, într-o scrisoare adresată oficialilor EcoHealth Alliance.

Din colecția de 3.200 de pagini de e-mailuri obținute de la Anthony Fauci, se poate găsi un e-mail de la Daszak, care i-a mulțumit lui Fauci pentru că a respins teoria scurgerii din laborator, afirmând că este doar o conspirație, la o zi după ce președintele Trump anunțase că finanțarea va fi tăiată.

„În calitate de cercetător principal al grantului R01, atacat public de reporterii Fox News la briefingul de presă prezidențial de aseară, am vrut doar să vă mulțumesc personal [sic], în numele echipei noastre și al colaboratorilor, că ați luat atitudine în mod public și ați afirmat că dovezile științifice susțin o origine naturală a COVID-19, fiind răspândit de la liliac la om, și nu eliberat din laborator, de la Institutul de Virusologie din Wuhan”, a declarat Daszak. „Din punctul meu de vedere, comentariile dvs. sunt curajoase și, find rostite cu vocea dvs. de încredere, vor contribui la risipirea miturilor care se vehiculează în jurul originii virusului", a continuat el, exprimându-și dorința de a-i mulțumi lui Fauci în persoană. 
 
Deși Fauci afirmă de ochii lumii că virusul a apărut pe cale naturală, migrând de la liliac la om prin consumul de carne într-o piață de animale vii din Wuhan, în e-mailurile instituționale el își exprimă îndoiala asupra acestei posibilități.
 
Redăm, mai jos, fragmente esențiale din corespondența lui Fauci, menționând că o copie integrală a acestor e-mailuri poate fi descărcată de la Informed Consent Action Network (ICAN).
 
5-6 februarie 2020 (000239) - Lui Fauci i s-a cerut să propună nume pentru grupul OMS care avea ampla misiune de a „analiza originile și evoluția 2019n-CoV”. Fauci răspunde încercând să redefinească scopul grupului într-o manieră prin care s-ar analiza doar originea naturală a virusului, nu cea artificială de laborator. Astfel, el descrie misiunea ca fiind una de „examinare a originii evolutive a 2019-nCoV" și, mai târziu în aceeași zi, propune denumirea de „grup de lucru pentru evoluția coronavirusului”.

7 februarie 2020 (000189) - Fauci a trimis o informare internă a NIAID (Institutul Națoional de Alergii și boli Infecțioase) ce reflectă faptul că era puțin probabil ca virusul SARS-CoV-2 să provină dintr-o piață umedă (unde se vând, pentru consum, animale vii).

16 februarie 2020 (000447) - Fauci îi spune unui reporter CBS că, dacă mortalitatea se dovedește a fi de 0,2% până la 0,4%, atunci SARS-CoV-2 ar trebui tratat ca o gripă sezonieră severă. Dar, când rata de mortalitate a fost revizuită ulterior de către CDC la o valoare cuprinsă între 0,2% și 0,4%, Fauci a continuat să se comporte ca și cum virusul ar fi ceva mult mai periculos.

21 februarie 2020 (000300) - Fauci îi cere unui director adjunct de la NIAID „să se ocupe” („Please handle”) de un e-mail primit de la un grup de medici și oameni de știință, inclusiv un virusolog, care opinau că „există posibilitatea ca virusul să fi fost scurs dintr-un laborator din Wuhan”.

23 februarie 2020 (000257) - Fauci afirmă că „transmiterea se face în mod cert prin picături respiratorii” și că „copiii au o rată foarte scăzută de infectare”.

22 februarie 2020 (000274-277) - Fauci confirmă că „Marea majoritate a persoanelor din afara Chinei nu au nevoie să poarte mască. O mască este mai potrivită pentru cineva care este infectat decât pentru persoanele care încearcă să se protejeze împotriva infecției”.

28 februarie 2020 (001059) - Fauci îi oferă o actualizare personală lui Mark Zuckerberg cu privire la dezvoltarea unui vaccin COVID-19, spunându-i lui Zuckerberg că „este posibil să avem nevoie de ajutor cu resursele” și că, dacă va exista o întârziere în calendarul de dezvoltare despre care tocmai i-a spus lui Zuckerberg, „vă vom contacta”.
 

1 martie 2020 (000922) - Principalul corespondent al CBS pe chestiuni medicale, căutând să-i facă pe plac lui Fauci, îi trimite acestuia un e-mail cu un link către rubrica sa, în care pare să repete ceea ce i-a spus Fauci, inclusiv că măștile faciale „pot oferi o protecție parțială prin captarea picăturilor care conțin virus, dar virusul este atât de mic încât poate trece prin mască sau o poate ocoli” și descrie originea virusului ca fiind „saltul de la animale la oameni”. Fauci îi răspunde cu „Excepțional!!!”, aparent mulțumit de faptul că CBS i-a promovat versiunea conform căreia virusul a făcut un salt natural de la lilieci la oameni.

31 martie 2020 (001816) - Fauci primește de la agenția sa un rezumat al studiilor referitoare la eficiența măștilor în prevenirea virusului, iar concluzia este următoarea: „Concluzia: în general, nu au existat diferențe în cazul bolilor asemănătoare gripei, a infecțiilor respiratorii superioare sau al ratelor de infectare cu gripă atunci când au fost folosite măști”.

2 aprilie 2020 (001778) - Fauci și Bill Gates au o convorbire telefonică în cadrul căreia au convenit asupra unei abordări „colaborative” și „sinergice în privința COVID-19 din partea NIAID/NIH, BARDS și BMGF (Fundația Bill și Melinda Gates)”. Este îngrijorător faptul că o persoană privată, Bill Gates, și organizația sa, BMGF, pot exercita atât de multă influență din spatele ușilor închise asupra unor decizii care vor avea impact asupra drepturilor civile ale tuturor americanilor în timpul pandemiei.

11 aprilie 2020 (002263-2264) - În timp ce Fauci susținea că nu prea are timp pentru nimic altceva, a confirmat continuarea realizării „unui film care va celebra importanța vieții dumneavoastră [a lui Fauci], a științei și a sănătății publice”, inclusiv filmarea în timpul „deplasării sale la NIH ... o dată sau de două ori pe săptămână”, „surprinderea conversațiilor dumneavoastră de lucru/apropiate” și „munca pentru Grupul de lucru”. Cultul personalității, varianta pentru Facebook?

12 aprilie 2020 (002229) - Fauci scrie: „Multe dintre testele care au fost folosite până acum nu sunt exacte și INDUC ÎN EROARE”.
 
 
 
16 aprilie 2020 (002142) - Fauci recomandă ca, inclusiv în domeniul sanitar, politica purtării măștilor ar trebui să rămână „voluntară”.

22 aprilie 2020 (002471-2472) - Reprezentantul Academiei Naționale de Știință îi confirmă doctorului Francis Collins, șeful NIH, că OMS, Fundația Gates și Comisia Europeană au condus și planificat efortul de coordonare globală pentru accelerarea vaccinurilor, a diagnosticelor și a terapiei” și că „se va face un anunț privind structura globală care îl va implica pe Gates, OMS etc.”, iar Fauci explică într-un e-mail că „avem reprezentanți ai lui Gates în grupurile de lucru ACTIV (Accelerating COVID-19 Therapeutic Interventions and Vaccines)”. De ce un individ neales, cu propriile interese private, obține acest nivel incredibil de influență asupra unor decizii care vor afecta libertățile americanilor obișnuiți?

1 mai 2020 (002838) - În timp ce promovează public o narațiune referitoare la ventilatoare, Fauci scrie într-un e-mail privat că „Aveți dreptate în ceea ce privește faptul că există o tendință mai recentă de a utiliza ventilatoarele doar ca ultimă soluție, deoarece oxigenarea, mai degrabă decât ventilația, pare a fi cheia recuperării”. Ne amintim că majoritatea deceselor „cu Covid” au fost înregistrate după ventilarea cu forța a pacienților ajunși în secția ATI, iar medicii care acuzau incorectitudinea protocoalelor spitalicești de tratament erau imediat supuși linșajului instituțional și mediatic.
 
Mai mult decât atât, un virusolog californian care, inițial, îl atenționase pe Fauci că noul coronavirus pare a fi „potențial modificat” genetic și „diferit de estimările teoriei evoluționiste”, pentru ca, opt săptămâni mai târziu, să se răzgândească și să publice o lucrare despre „originea naturală” a virusului (chiar înainte de a primi din partea NIH o subvenție de câteva milioane de dolari), și-a șters recent peste 5.000 de postări de pe Twitter. Jurnaliștii de la Zero Hedge l-au contactat pe Kristian G Andersen pentru a-l ruga să precizeze ce a vrut să spună prin observația că virusul pare modificat genetic și incompatibil cu teoria evoluționistă, dar s-au trezit blocați de el pe Twitter.
 
Kristian G. Anderson, care conduce laboratorul Andersen din La Jolla, California, i-a scris lui Fauci un e-mail pe 1 februarie, afirmând: " Trăsăturile neobișnuite ale virusului reprezintă o parte foarte mică a genomului, mai puțin de 0,1%, așa că trebuie să ne uităm foarte atent la toate secvențele pentru a vedea că unele dintre trăsături par (potențial) modificate", adăugând că el și echipa sa au constatat că "genomul este incompatibil cu așteptările din teoria evoluționistă".

Anderson răspundea la un articol trimis de Fauci care explora originile virusului. A doua zi, Fauci i-a trimis un e-mail urgent adjunctului său, Hugh Auchincloss, cu subiectul "IMPORTANT", scriind: "Hugh, este esențial să vorbim în această dimineață." Ține-ți telefonul mobil deschis. ... Citește acest document, precum și e-mailul pe care ți-l voi transmite. Astăzi vei avea sarcini de îndeplinit".

Documentul atașat era intitulat "Baric, Shi, et al - Nature medicine - SARS gain of function.pdf".

Așadar, imediat după ce unul dintre consilierii științifici de încredere ai lui Fauci sugerează că COVID-19 ar putea fi creat de om (în timp ce Fauci și asociații săi au respins public această posibilitate ca fiind o teorie a conspirației), acesta a trimis adjunctului său o lucrare de cercetare referitoare la studiul privind câștigul de funcție - pe care Fauci îl finanța la Institutul de Virologie Wuhan -.

Iar acum Anderson a șters mai mult de jumătate din postările sale de pe Tweeter.

Anderson susține că vechile sale tweet-uri sunt "șterse automat" - ceea ce ar sugera un proces continuu, automatizat - și nu dispariția bruscă a peste 5.000 de tweet-uri anterioare datei de 7 martie 2021.

Autocenzurarea postărilor survine în momentul în care investigatorii de pe internet încep să deslușească o cârdășie între Anderson, Fauci și NIH.

În tot acest timp, Fauci încă neagă că a finanțat cercetarea privind câștigul de funcție virală în laboratorul din Wuhan.
 
Jurnalistul Tucker Carlson a vorbit la emisiunea lui de sâmbătă seară de la Fox TV despre descoperirile privind manufactura virusului la institutul din Wuhan, despre care cercetătorii americani vorbesc în circuit închis, dar se tem să manifeste în public acest punct de vedere. Totodată, jurnalistul analizează e-mailurile lui Fauci și arată că acesta știa că rata de mortalitate nu justifică isteria pandemică, măștile nu protejează oamenii sănătoși, testele PCR nu sunt exacte și induc în eroare, iar copiii nu par să transmită virusul. Fauci însuși califica epidemia drept „o gripă mai severă” - la fel cum a procedat, inițial, Iohannis! - și se arăta sceptic față de teoria originii naturale a virusului. Știind că instituția pentru care lucrează a finanțat cercetări de câștig de funcție virală în China. Cu toate cărțile pe masă, câteva săptămâni mai târziu, Fauci a luat decizia contrară de a pleda pentru închiderea economiei (lockdown), închiderea școlilor și purtarea măștilor la scară largă.