ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anthony Fauci a declarat miercuri că copiilor sub patru ani trebuie să li se aplice un „regim de administrare cu trei doze” de vaccin anti-COVID.

„Doza și regimul de administrare pentru copiii (cu vârste) între 6 și 24 de luni au funcționat bine, însă s-a dovedit că grupul celălalt, de la 24 de luni la 4 ani nu a atins încă nivelul de non-inferioritate, așa că studiile continuă”, a afirmat Fauci la un briefing cu presa la Casa Albă.

El a adăugat:

„Se pare că acest regim de administrare va fi unul cu trei doze. Nu cred că putem prezice când va fi emisă o Autorizare de Utilizare de Urgență în privința asta.”

Fauci le-a spus ziariștilor:

„Trebuie să avem răbdare. De aceea funcționează sistemul. FDA (Administrația Medicamentului) este foarte scrupuloasă în eforturile sale de a se asigura că, înainte de a fi ceva aprobat, pentru indiferent ce vârstă, și mai ales la copii... acel lucru să fie sigur și eficient.”
 

 
Săptămâna trecută, Fauci declara că își dorește ca autorizația de urgență pentru vaccinarea copiilor mici să fie dată în interval de o lună.

„Speranța mea este că va fi luna viitoare sau cam așa ceva, nu mai târziu, dar nu pot garanta.”

Datele din sistemul Centrului american de Control și Prevenție a Bolilor (CDC) arată că mortalitatea la copii este mai mică de 0,1%, de când a început pandemia, în martie 2020.
 
În rândurile copiilor cu vârste mai mici de 5 ani, mortalitatea este practic inexistentă din punct de vedere statistic. Din cele 852.000 de decese înregistrate în SUA din cauza COVID; doar 259 au fost ale unor copii din această categorie de vârstă.
 
Un studiu realizat de Universitatea din Ohio și publicat în octombrie trecut (înainte de apariția Omicron) a descoperit că 50% din copiii care contractează COVID-19 sunt asimptomatici.

Șefa Departamentului Științific al OMS, Soumya Swaminathan, a cărei specialitate este pediatria, a declarat că departamentul pe care îl conduce nu vede nici o necesitate pentru vaccinarea copiilor sănătoși cu doza a treia.

„Scopul (vaccinării) este de a-i proteja pe cei mai vulnerabili, pe cei cu riscul cel mai mare de boală și deces, pe cei mai vârstnici din rândurile populației, pe cei imunocompromiși cu comorbidități și pe lucrătorii din Sănătate.”