ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vaccinurile nu au fost aprobate pentru copiii cu vârsta sub 16 ani, dar cel mai mare expert guvernamental în boli infecțioase spune că testarea este în curs de desfășurare, după cum relatează Times of Israel.

Cel mai mare expert al guvernului SUA în boli infecțioase a declarat că speră să vadă copiii vaccinați în următoarele luni. Este un pas necesar pentru asigurarea imunității pe scară largă.

„Sperăm că, până ajungem la sfârșitul primăverii și la începutul verii, vom avea copii care vor putea fi vaccinați”, a spus dr. Anthony Fauci în timpul briefingului de la Casa Albă.
 
Vaccinurile nu sunt încă aprobate pentru copii, iar Fauci aștepta o perioadă în care vor fi. 

Dar chiar și adulții au dificultăți în a obține vaccinul în acest moment. De joi, doar aproximativ 1,3% dintre americani fuseseră complet vaccinați cu cele două doze necesare din vaccinurile disponibile în prezent. „Copiii tind să nu se îmbolnăvească la fel de grav ca adulții, dar se pot îmbolnăvi și unii au murit ”, a spus dr. Leana Wen, un expert în sănătate publică și medic de urgență.
 
„Copiii pot fi, de asemenea, vectori de transmitere, iar vaccinarea copiilor este importantă, întrucât ne străduim să obținem imunitatea de turmă”.