ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea de Apel București a anulat, marți, actul prin care Ministerul Tineretului și Sportului a refuzat finanțarea tenisului românesc în anul 2018, anunță Federația Română de Tenis într-un comunicat. Nelegalitatea flagrantă a deciziei prin care MTS a sabotat dezvoltarea tenisului românesc este acum dovedită pe cale judecătorească, arată FRT.

Refuzul MTS de a mai finanța FRT a adus tenisului românesc pierderi uriașe, provocând imposibilitatea efectivă de a realiza proiecte esențiale de dezvoltare, respectiv de a organiza ori sprijini participarea sportivilor la diferite evenimente de performanță, se menționează în comunicat.

Astfel, finanțarea din partea MTS acoperea cheltuielile pentru organizarea de către FRT a campionatelor naționale. În lipsa acestei finanțări, organizarea campionatelor naționale a fost plasată în sarcina cluburilor, care în mod evident nu au avut resursele financiare pentru a acoperi toate aceste costurile, la care se adaugă proiectele sportive proprii.

De asemenea,Calendarul internațional - turneele la care participa loturile naționale – a fost și este permanent afectat. FRT nu a mai putut sprijini financiar același număr de sportivi pentru a participa la competiții, un număr semnificativ de sportivi din loturile de copii si juniori fiind nevoiți să acopere cheltuielile din bani proprii sau chiar să nu mai participe la turnee. Lipsa de investiții in copii si are și va avea repercusiuni din cele mai grave asupra viitorului tenisului românesc.

FRT mai spune și că nu au fost și nu sunt disponibile resurse financiare pentru pregătirea loturilor naționale înainte de participarea în competiții.

Față de poziția de ilegalitate continuă în care s-a aflat Ministerului Tineretului și Sportului (care refuză cu obstinație deblocarea sumelor cuvenite legal), Federația Română de Tenis este îndreptățită acum la restituirea imediată a finanțării refuzate nelegal, actualizată cu rata inflației până la data plății efective. În plus, Federația Română de Tenis urmează să apeleze la procedurile legale necesare pentru solicitarea atragerii răspunderii persoanelor care se fac vinovate de blocarea finanțării tenisului românesc în acești ani, subliniază Federația.