ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor fac referire, într-un comunicat de presă intitulat „Bine ai venit acasă, Liviu”, la condițiile pe care liderul PSD Liviu Dragnea, condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, le poate găsi în penitenciar. „Poate te miră că-i cam îngust, ori că-i olecuță de mucegai sau că-s prea mulți colegi în cameră. Preocupat fiind cu amnistii și grațieri, deși aveai pe mână banii țării, ai uitat să repari pușcăriile”, spun aceștia.

„Bine ai venit acasă, Liviu! Mai jos, câteva învățături utile pentru carantină și pentru cei câțiva ani de după – Iartă mașina aia mioritică în care te-au adus la noua ta casă, dar alta n-am avut. Bugetul mic, sistemul penitenciar subfinantat și subminat. Știi matale! Doar te-ai luptat mai bine de 2 ani să ne dărâmi cu tot cu justiție și pușcării! Dacă reușea Tudorel să libereze toți deținuții, acum făceai pușcărie singur. Toată Rahova era, practic, a ta. N-ați reușit, și-a fost o doar o întâmplare că sluga s-a dovedit nevredincă. Greu eșec!", se arată într-un comunicat de presă de marți, al Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

Reprezentanții Federației fac referire la condițiiledin penitenciare.
"Camera o găsești așa cum ai lăsat-o când ai redus de vreo 3 ori banii de investiții pentru penitenciare în timp ce plângeai și te smiorcăiai la televizor de mila miilor de infractori condamnați pe nedrept pentru crime, tâlharii, violuri, hoții și alte blestemății. O să-i cunoști mai bine și-o să plângeți împreună. (...) Poate te miră că-i cam îngust, ori că-i olecuță de mucegai sau că-s prea mulți colegi în cameră. Preocupat fiind cu amnistii și grațieri, deși aveai pe mână banii țării, ai uitat să repari pușcăriile și să le aduci aprope de nivelul vilelor pe care le vedem uneori filmate discret din drona. Nu credeai că ți se întâmplă și ție justiție", scrie în comunicat.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, luni, de magistrații ICCJ, la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Zeci de oameni au strigat „La pușcărie!” când primul autoturism, mașina personală a lui Liviu Dragnea, a ieșit din reședința acestuia din nordul Capitalei, luni după-amiază. Autoturismul are geamuri fumurii, care erau și acoperite cu perdeluțe. Câțiva bărbați chiar au lovit mașina lui Liviu Dragnea.