ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sindicaliștii din sănătate atrag atenția abuzului la care sunt supuse cadrele medicale, de a-și cumpăra din banii proprii teste de anticorpi din trei în trei zile. Conducerea sindicatului Federația Solidaritatea Sanitară a declarat că abuzul ar putea fi extins de la cadrele medicale la populație daca nu se vor lua măsuri, informează Ziarul Național.

”Conform definiției dată de art. 3 pct. 6 al Regulamentului (UE) 2021/953, <<test de anticorpi>> înseamnă un test de laborator care urmărește să detecteze dacă o persoană a dezvoltat anticorpi împotriva SARS-CoV-2, ceea ce indică că titularul a fost expus la SARS-CoV-2 și a dezvoltat anticorpi, indiferent dacă persoana respectivă a fost sau nu simptomatică. Chiar dacă testul anticorpi nu a fost încă introdus în certificatul digital la nivelul întregii U.E., România are obligația morală de a recunoaște această formă de dovedire a existenței imunității în cazul lucrătorilor din sănătate.
 
Pentru perspectiva de ansamblu este relevant faptul că unele state membre ale U.E. acceptă deja testele de anticorpi în dovedirea existenței imunității chiar și pentru cetățenii străini, cel mai cunoscut exemplu fiind cazul Austriei”, a comunicat Federația Solidaritatea Sanitară.

”Unii lucrători din sănătate nu au fost testați RT PCR în timpul pandemiei din lipsa testelor necesare, absența testelor pozitive în cazul celor trecuți printr-un episod de infectare nefiindu-le imputabilă. Alți profesioniști au făcut forme asimptomatice ale infecției, nefiind identificată necesitatea testării.
 
Existența imunității dobândită în baza infecției, respectiv trecerea printr-un episod de infectare SARS-CoV-2 poate fi dovedită în egală măsură cu existența anticorpilor”, este precizat în comunicatul sindicatului.