ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sindicaliștii din Sănătate au afirmat că procentul real al imunizărilor în rândul cadrelor medicale este de doar 43%, informează national.ro.

Raportările Guvernului privind procentul de vaccinați din Sănătate sunt complet false, arată sindicaliștii de la Federația Solidaritatea Sanitară. Aceștia susțin că, potrivit informațiilor directe primite de la unitățile din sistem, procentul real al imunizărilor în rândul cadrelor medicale este, de fapt, de circa 43%. Federația acuză autoritățile că folosesc date false pentru a convinge populația să se vaccineze.

Informațiile existente pe Platforma de monitorizare a impactului pandemiei Covid-19 asupra lucrătorilor din sănătate arată că ponderea vaccinării în rândul angajaților din Sănătate este de 43,42%, susțin reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară. Procentul a reieșit în urma răspunsurilor primite în mod oficial de la unități sanitare care totalizează un număr de 117.927 lucrători (respectiv 58,964% din totalul lucrătorilor din sănătate).

 
Coordonatorul Centrului de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță, i-a băgat, miercuri, în ședință pe medicii de familie, pentru a afla motivele reticenței acestora de a-și înscrie cabinetele pentru imunizarea populației. Principalele nemulțumiri ale medicilor au fost legate de faptul că oamenii nu vor să se vaccineze cu AstraZeneca și că există riscul să rămână cu dozele în stoc la cabinete. Deși li s-au promis câte 40 de lei pentru fiecare vaccinare și că nu li se vor imputa dozele pierdute, entuziasmul medicilor de familie a rămas la fel de scăzut, mai ales că promisiunile nu au fost materializate în niciun act normativ.