ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Federația Loja de Onoare a Revoluționarilor din Decembrie 1989 îi cere președintelui Klaus Iohannis să nu folosească Revoluția în scopuri electorale, deoarece trebuie să rămână nepătată în memoria poporului român, scrie Mediafax.
 
„Domnule Președinte, nu aveți voie să schimbați istoria și semnificația momentelor care au redat libertatea și demnitatea poporului român, istoria poporului român trebuie să ramână a noastră, a poporului român”, se arată într-o scrisoare pe care Federația Loja de Onoare a Revoluționarilor din Decembrie 1989 a adresat-o președintelui Iohannis.

Reprezentații federației scriu că decembrie 1989 face parte din istoria poporului român, este momentul în care poporul român, prin sângele vărsat de eroi, și-a câștigat libertatea, demnitatea de a fi român, dreptul de a alege și de a fi ales.

„Domnule Președinte, vă cerem să nu folosiți Revoluția Română în scopuri electorale, Revoluția trebuie să rămână nepătată în memoria poporului român”, se arată în scrisoare.
 
Federația Loja de Onoare a Revoluționarilor din Decembrie 1989 are sediul la Timișoara și a fost constituită din asociații înființate până în decembrie 1992, care au drept scop „atât respectarea, promovarea idealurilor pentru care au luptat în acel Decembrie ’89, cât și apărarea libertății și consolidarea democrației în România”.

Președintele României, Klaus Iohannis, va declara anul 2019 drept „Anul omagierii victimelor comunismului”, în cadrul unei ceremonii publice care va avea loc luni, la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989.