Federația Loja de Onoare a Revoluționarilor din Decembrie 1989 îi cere președintelui Klaus Iohannis să nu folosească Revoluția în scopuri electorale, deoarece trebuie să rămână nepătată în memoria poporului român, scrie Mediafax.
 
„Domnule Președinte, nu aveți voie să schimbați istoria și semnificația momentelor care au redat libertatea și demnitatea poporului român, istoria poporului român trebuie să ramână a noastră, a poporului român”, se arată într-o scrisoare pe care Federația Loja de Onoare a Revoluționarilor din Decembrie 1989 a adresat-o președintelui Iohannis.

Reprezentații federației scriu că decembrie 1989 face parte din istoria poporului român, este momentul în care poporul român, prin sângele vărsat de eroi, și-a câștigat libertatea, demnitatea de a fi român, dreptul de a alege și de a fi ales.

„Domnule Președinte, vă cerem să nu folosiți Revoluția Română în scopuri electorale, Revoluția trebuie să rămână nepătată în memoria poporului român”, se arată în scrisoare.
 
Federația Loja de Onoare a Revoluționarilor din Decembrie 1989 are sediul la Timișoara și a fost constituită din asociații înființate până în decembrie 1992, care au drept scop „atât respectarea, promovarea idealurilor pentru care au luptat în acel Decembrie ’89, cât și apărarea libertății și consolidarea democrației în România”.

Președintele României, Klaus Iohannis, va declara anul 2019 drept „Anul omagierii victimelor comunismului”, în cadrul unei ceremonii publice care va avea loc luni, la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews