ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul britanic are în vedere planuri care să permită femeilor care se simt amenințate pe stradă să apeleze la drone de supraveghere care ar ajunge în câteva minute și ar lumina orice potențial atacator, scrie Info Wars. Este acesta începutul supravegherii cu drone a populației?, se întreabă site-ul citat.
 
 
Ce ar putea merge prost?

"Femeile care se tem de un atac vor putea folosi o aplicație de telefon pentru a chema o dronă, care ar putea sosi în câteva minute înarmată cu un reflector puternic și camere termice pentru a speria orice potențial agresor", relatează Telegraph.

Testele vor avea loc în campusul Universității Nottingham, la un cost de 500.000 de lire sterline, timp în care tehnologia va fi folosită pentru "a proteja studenții și personalul".

Proiectul va fi prezentat în cadrul programului de cercetare Innovate al guvernului britanic și ar putea ca, în cele din urmă, elicopterele să fie înlocuite de drone ca instrument de primă linie al forțelor de ordine.

"Este o dronă de mare capacitate care costă doar 100 de lire sterline pe oră, dar care poate face 80% din ceea ce poate face un elicopter de poliție", a declarat Richard Gill, fondatorul Drone Defence. "Nu poate face urmăriri de mare viteză, dar poate face celelalte sarcini, cum ar fi căutarea de persoane și supravegherea la sol".

Gill a precizat că 25 de drone ar putea face treaba unui elicopter al poliției din Londra pentru același preț, dronele fiind adăpostite în cinci baze din oraș.

Ideea nenumăratelor drone guvernamentale care zbârnâie în jurul unui oraș, supraveghind oamenii, este strident de distopică.

Permiterea accesului persoanelor fizice la drone ar fi complet deschisă la abuzuri

Nenumărate persoane și-ar bate joc de sistem, apelând în mod constant la drone pentru a hărțui oameni la întâmplare sau pentru a le folosi ca țintă de antrenament.

Un mijloc mult mai eficient de prevenire a unor astfel de atacuri ar fi acela de a permite femeilor să fie înarmate cu spray cu piper, dar legislația actuală din Regatul Unit face acest lucru ilegal.

Schimbarea legii ar oferi femeilor puterea de a se apăra, evitând în același timp coșmarul distopic pe care l-ar aduce dronele de supraveghere de stat.

Ideea de a le da femeilor care se simt amenințate puterea de a invoca dronele este în mod evident o manevră cinică de PR pentru a aclimatiza publicul să accepte introducerea generală a dronelor ca instrument de supraveghere în masă.