ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În tot Israelul, adulții și copiii, deopotrivă, se îmbolnăvesc de infecții virale, într-un fenomen fără precedent pentru anotimpul în care ne aflăm, potrivit mai multor profesioniști din domeniul medical, arată The Jerusalem Post.

„Nu am văzut niciodată așa ceva”, a declarat dr. Tal Brosh, șeful Unității de boli infecțioase de la Spitalul Samson Assuta Ashdod. „Am monitorizat infecțiile virale din spital, care, desigur, reprezintă doar vârful icebergului a ceea ce se întâmplă în comunitate, deoarece, pentru fiecare pacient spitalizat, există mult mai mulți alții. Încă din primăvară, am observat un număr tot mai mare de boli respiratorii, iar din luna mai s-a înregistrat o creștere a cazurilor de VSR.”

VSR, sau virusul sincițial respirator, apare de obicei iarna, împreună cu gripa, și este deosebit de grav pentru copiii foarte mici și adulții mai în vârstă, vulnerabili.

„De obicei, îl vedem dispărând în timpul verii, dar, dacă luăm în considerare statisticile de acum, ele seamănă (pe timp de vară - n.r.) cu iarna din anii anteriori”, a spus Brosh. „În timpul iernii 2020-2021, nu am văzut niciun caz individual de VSR”.

Virusul sincițial respirator nu este singurul virus care circulă pe scară largă - alte boli care infectează în prezent un număr tot mai mare de persoane sunt un tip de adenovirus, metapneumovirusul uman (HMPV) și rinovirusul. Toate acestea sunt asociate cu simptome respiratorii și alte simptome similare celor ale unei răceli severe.