ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Laura și Antim, doi tineri horticultori, au părăsit Capitala după 7 ani de studii și tatonări. Ei s-au mutat toamna trecută într-un sat din Moldova, unde fac agricultură bio pe un teren al bunicilor, cultivând tomate și alte legume crescute natural, fără chimicale. În primăvară au avut prima recoltă de roșii cu gust ca pe vremuri, pe care le vând online. Tânăra familie și-a spus povestea reporterilor Mediafax.

„După aproape 7 ani de stat în București, am hotărât că vrem să trăim într-un loc sănătos și să producem legume naturale. Bunicii mei erau din satul Homița, este un sat înconjurat de pădure și am considerat că acolo este locul cel mai potrivit să ne stabilim”, povestește Laura. 

Tânăra cultivă tot felul de legume, însă la mare căutare sunt cele 54 de soiuri de tomate, în toate culorile și de toate formele. Soțul ei subliniază că îngrășământul folosit nu este artificial, ci obținut din macerate de plante, ceea ce asigură savoarea de neuitat a legumelor bio.

„Nu folosim produse chimice, folosim doar îngrășământ natural, macerate făcute de noi, din plantele care cresc în pădurea din jurul casei. Ne încărcăm pozitiv când primim aprecieri de la oameni”, mărturisește Antim, soțul Laurei.
 
Cei doi au întemeiat pe pământul bunicilor „Ferma Scufița din Homița”, județul Iași, unde cultivă tomate, castraveți, țelină, dovlecei, gulii, broccoli, salată verde și alte bunătăți naturale.
 
„Producem legume crescute natural, de la stadiul de semințe și până la hrana consumată de dumneavoastră. De asemenea, oferim proiectare și consultanță în domeniul horticulturii ecologice”, se arată în descrierea paginii de facebook Ferma Scufița din Homița, unde tânăra familie poate fi contactată pentru comenzi.
 
Cei care locuiesc în județul Iași pot da o fugă pe la Piața verde de weekend de pe bulevardul Ștefan cel Mare din Iași, unde Laura și Antim și-au amenajat un cort și vând legume din producția proprie la sfârșit de săptămână (4-5 iulie și 11-12 iulie). 
 
De asemenea, miercuri, 8 iulie, Scufița din Homița livrează în Pașcani produse 100% naturale, precum: mix tomate, mix soiuri castraveți, mix soiuri dovlecei, ceapă verde, morcov Baby, țelină de frunze, dulceață din flori de soc, gem de căpșuni, dulceață de cireșe, dulceață de vișine ș.a.

Puteți citi integral povestea celor doi horticultori pe Mediafax.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews