ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un fermier român acuză faptul că golirea rafturilor din magazine în contextul decretării stării de urgență ar fi cauzată de subfinanțarea producției agricole naționale, Guvernul preferând anul trecut să aloce sume uriașe pentru SRI, înzestrarea Armatei și alte domenii considerate mai urgente decât agricultura, potrivit Agrointel.ro.

„Rafturile goale din magazine arată politica agricolă din ultimii 30 de ani. Distrugerea fermierului local. Dacă în urmă cu o lună se importa masiv, acum avem pe rafturi producția locală, adică nimic. Când stabiliserăm să se aloce fonduri pentru a ne produce animalele în țară, Guvernul a hotărât să transfere aceste fonduri către SRI! Rezultatul se vede acum pe rafturi. Fermierul e de vină, ca întotdeauna”, opinează fermierul Puiu Ilisei, fondatorul firmei de carne de pui Pilis din județul Călărași, citat de Agrointel.ro.

El face aluzie la două măsuri legislative îndelung așteptate de crescătorii români de animale, dar care nu au mai primit finanțare de la buget: schemele de ajutor de stat care să sprijine fermele de păsări și de suine în asigurarea reproducției. În lipsa acestor subvenții, crescătorii sunt nevoiți să cumpere pui de o zi și purcei din străinătate, deși ar putea să asigure reproducerea speciilor în țară, însă la costuri mult mai mari.