ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizarea în Catedrala Canterbury din Anglia, unul dintre cele mai importante locuri ale religiei anglicane, a două seri cu tematică "disco silențios", joi și vineri, a stârnit nemulțumiri din partea unora dintre credincioși, relatează AFP. Biserica și-a apărat, însă, dorința de deschidere, relatează Știripesurse.

Catedrala Canterbury, situată în Kent, în sud-estul Angliei, va fi transformată joi și vineri într-un loc de petrecere, 3.000 de persoane fiind așteptate să participe la două seri de "disco silențios", în care participanții dansează pe muzica difuzată la căști individuale și nu la boxe tradiționale.

Tema acestor seri, în timpul cărora se va putea consuma alcool, este "Anii '90", cu hituri din perioada Britney Spears, Spice Girls, Whitney Houston, sau chiar Eminem și Oasis.

Decanul de Canterbury, reverendul David Monteith, a apărat evenimentul, spunând că acesta va "arăta respect față de catedrală".
 
"Nu va fi sub nicio formă o 'petrecere rave în naos', așa cum au susținut opozanții, a asigurat el, adăugând că admite faptul "că unii nu vor accepta niciodată faptul că dansul și muzica pop își au locul lor în catedrale".
 
"Catedralele au făcut întotdeauna parte din viața comunității într-un mod mult mai larg decât rolul lor principal ca loc de cult și misiune creștină", a adăugat decanul.

Alte evenimente similare au fost organizate anterior în ultimele luni în alte biserici britanice, pentru care acestea reprezintă de asemenea un mijloc de strângere de fonduri pentru întreținerea acestor clădiri de cult.

Catedrala Canterbury, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, este sediul Bisericii Anglicane din Anglia. Arhiepiscopul său este liderul spiritual al acesteia și, ca atare, îl încoronează pe monarhul britanic, care este liderul său suprem, mai scrie Știripesurse.