ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comunicat de presă

A proteja poezia, a-i oferi ocazii și spații de manifestare, în această perioadă extrem de complicată, este o datorie, atât pentru instituțiile abilitate să apere cultura, dar și pentru cei care sunt beneficiari de emoție și frumos.

Festivalul Mondial de Poezie „Mihai Eminescu” și-a propus și a realizat în cele douăsprezece ediții să fie o altfel de cale a promovării și diseminării poeziei fără frontiere, a diversității culturale, a prieteniei și a colaborării editoriale.

Cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Mondialde Poezie „Mihai Eminescu” (10 – 15 iunie a.c.) va aduce în Craiova poeți din SUA, Argentina, Israel, Chile, Serbia, Polonia, Guatemala, Portugalia, Mexic, Canada, Kosovo, Grecia, Macedonia de Nord, Republica Dominicană, Bosnia și Herțegovina, Nepal, când se vor organizarecitaluri poetice, colocvii,lansări de cărți în diverselimbi, întâlniri cu elevi etc.

Desfășurat sub egida Academiei Internaționale „Mihai Eminescu”, deschiderea oficială a Festivalului, ce poartă numele poetului nostru național, va avea loc la Muzeul de Artă din Craiova, în 11 iunie, ora 10.

Vedeți AICI PROGRAMUL