ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un festival „cultural” al mândriei homosexualilor va avea loc de joi până sâmbătă la Sibiu, finanțat de instituții reprezentative ale Franței și Germaniei, în parteneriat cu celebra fundație MozaiQ și, deloc surprinzător, Consiliul Județean al Elevilor Sibiu. Întâmplarea face că, din cauza vremii nefavorabile și a temerilor legate de pandemie, festivalul se va desfășura online, însă aceasta nu este decât prima ediție... Atracțiile evenimentului, pe lângă filme, webinarii (seminarii online) și spectacole de teatru, vor fi testările de HIV, Sifilis, Hepatită B și C pentru doritori. 

„Festivalul cultural LGBTQ+ SIBIU PRIDE se va desfășura anul acesta în perioada 15-17 octombrie 2020 într-o formă online (excepție testările HIV, Sifilis, Hepatita B și C).

Tema primei ediții este EPIDEMIA GLOBALĂ DE HIV, o temă care ne afectează și ne interesează pe toți.

Acest proiect este organizat de PRIDE ROMÂNIA cu sprijinul Anei Dumitrescu, BarProd, Sens Pozitiv și InformatHIV.


Partenerii proiectului: MozaiQ, Consiliul Județean al Elevilor Sibiu, Teatru 3G Târgu-Mureș”, se arată în descrierea evenimentului de pe Facebook

Amintim că în 2019 un festival similar din Cluj-Napoca a scandalizat o țară întreagă printr-un spectacol de teatru în care actorii, îmbrăcați în haine călugărești, foloseau drept tavă o icoană cu chipul lui Iisus Hristos pe care tăiaseră slănină și ceapă. Totul ambalat „cultural” în dorința de dezbatere, toleranță și demolare a ideilor preconcepute.