ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe relatări de cazuri medicale publicate recent în reviste de specialitate descriu apariția unor leziuni genitale dureroase la fete preadolescente și adolescente în urma administrării serului COVID-19 de la Pfizer-BioNTech. De asemenea, raportările de reacții adverse înregistrate în sistemul VAERS relevă că fetițe chiar și de 5 ani au dezvoltat ulcere genitale după injecția Pfizer, potrivit LifeSiteNews.

Trei fete, cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, au fost diagnosticate cu ulcere vaginale care au început să se dezvolte la două zile după ce fiecare dintre ele a făcut a doua doză de vaccin COVID-19 de la Pfizer, relevă o serie de cazuri dezvăluite luna aceasta de medicii de la secția de ginecologie pentru copii și adolescente de la Mercy Children's Hospital din Kansas, Missouri.

Niciuna dintre fete nu a dezvoltat complicații după prima doză de Pfizer, dar toate au avut dureri în a doua zi după cea de-a doua doză, potrivit articolului intitulat Post COVID-19 Vaccination Vulvar Aphthous Ulcers: An Unpopular Case Series („Ulcere aftoase vulvare post-vaccinarea COVID-19: O serie de cazuri neobișnuite”), publicat în numărul din aprilie 2022 al Journal of Pediatric and Adolescent Gynecology de specialiștii în obstetrică și ginecologie Julie Strickland, Anne-Marie Priebe și Ashli Lawson.
 
Fetele s-au prezentat la spital în perioada iunie - septembrie 2021, la scurt timp după ce, în luna mai 2021, Administrația americană pentru Alimente și Medicamente a acordat autorizație pentru utilizare de urgență (EUA) pentru serul experimental COVID-19 de la Pfizer destinat categoriei de vârstă 12-15 ani, și au fost diagnosticate cu o afecțiune dureroasă rară, dobândită non-sexual, constând din leziuni aftoase vulvare. Aceste ulcere sunt insuficient înțelese, dar se crede că reprezintă un răspuns imunitar anormal la o infecție sau la alte surse de inflamație. Fiecare dintre fete a suferit multiple ulcerații la nivelul organelor genitale, unele dintre ele dezvoltând „insule necrotice” - sau zone de țesut mort, gri.
 
Niciuna dintre fete nu era activă sexual și nici nu avea un istoric de infectare cu SARS-CoV-2 sau de expunere recentă la acest virus sau de boli virale simptomatice recente. În plus, analizele pentru citomegalovirus și virusul Epstein-Barr, cunoscute ca fiind asociate acestei afecțiuni, au ieșit negative.
 
Și unele relatări de cazuri publicate în PubMed, Biblioteca Națională de Medicină, descriu cazuri ale unor fete care au dezvoltat această afecțiune dureroasă mediată imun în urma injecțiilor COVID-19 de la Pfizer. O fată sănătoasă de 12 ani, care nu era activă sexual, a făcut febră la o zi după cea de-a doua doză de vaccin Pfizer. Nici ea nu manifestase simptome după prima doză de Pfizer, dar a dezvoltat trei ulcerații dureroase cu contur roșu, inclusiv una cu o crustă necrotică de culoare alb-cenușie.
 
„Întrucât ulcerul aftos vulvar rezultă dintr-un răspuns imunologic la o sursă inflamatorie, vaccinul COVID-19 a dus, probabil, la apariția ulcerelor după ce răspunsul imunitar al acestei paciente a fost activat prin vaccinare”, au concluzionat dermatologii Sabrina Popatia și Yvonne Chiu, de la Colegiul Medical din Wisconsin, care au tratat-o pe fetiță și au publicat raportul în revista Pediatric Dermatology.
 
Un alt raport descrie cazul unei fete de 16 ani, care nu era activă sexual și care, în primele 24 de ore de la a doua doză COVID de la Pfizer, a început să aibă o stare febrilă, cu dureri musculare, și a dezvoltat leziuni în zona vaginală. În următoarele două zile, leziunile din partea dreaptă a zonei vaginale s-au transformat într-o ulcerație galben-cenușie care supura, cu un contur inelar de țesut mort, extrem de dureros, potrivit ginecologilor de la spitalul Children's Minnesota, care au diagnosticat-o. Adolescenta nu putea decât cu mare dificultate să folosească toaleta sau să meargă.
 
O fată de 14 ani care a fost diagnosticată cu ulcerații aftoase vulvare, apărute tot la două zile după administrarea celei de-a doua doze de ser experimental COVID-19 de la Pfizer, după o perioadă de febră și insomnie, este menționată într-o altă relatare recentă de caz publicată de Children's Hospital and Medical Center, Omaha, Nebraska, în octombrie 2021.
 
Mii de alte cazuri/raportări
 
Sistemul american de raportare a evenimentelor adverse la vaccinuri (VAERS) a înregistrat, până la data de 25 martie 2022, 400 de raportări care descriu leziuni sau ulcerații vulvare, aftoase, vaginale sau genitale, dintre care 70 au fost observate la copii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani și unul la o fetiță de 5 ani.
 
VigiBase, baza de date a Organizației Mondiale a Sănătății dedicată efectelor secundare ale medicamentelor, inclusiv ale vaccinurilor, indică un număr de 1.881 de raportări de „ulcere aftoase”, care se pot produce pe orice membrană, plus alte 1.461 de raportări de boli vaginale, inclusiv ulcerații, umflături și bășici.