ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe fondul crizei guvernamentale, după ce Klaus Iohannis a refuzat din nou remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă, spunând că o consideră nepotrivită, un lider al PSD lansează un atac dur la adresa președintelui. Amintindu-i că de două zile Ministerul de Interne nu mai are șef, Mihai Fifor îl întreabă pe Klaus Iohannis dacă este nevoie să moară oameni pentru ca el să numească un ministru plin la acest portofoliu.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, subliniază sâmbătă  că de două zile Ministerul de Interne nu mai are conducere, într-o perioadă importantă, întrebându-l pe Klaus Iohannis, care a refuzat remanierea: „trebuie să moară oameni” ca să numiți miniștri, așa cum vă obligă Constituția?.

„De două zile, Ministerul Afacerilor Interne a rămas fără conducere! E pentru prima oară în istoria acestei instituții care are un rol central în asigurarea ordinii publice și siguranței cetățeanului.

În plin proces de reformare a sistemului de urgență, pe fondul tragediei de la Caracal, în plin proces de organizare a alegerilor prezidențiale, domnul Iohannis găsește de cuviință să lase MAI fără ministru!
Asta e „România normală” pe care ne-o propuneți domnule Președinte?! Cum veți răspunde dacă se produce o calamitate sau un accident grav și nu va fi un ministru care să coordoneze intervențiile?

Parafrazându-vă propriile declarații, „trebuie să moară oameni” ca să numiți miniștri, așa cum vă obligă Constituția?”, a scris Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.


Reamintim că premierul Dăncilă îl propuse ministru de Interne pe Dan Chirilă, secretar de stat al acestei instituții.

Interimatul la MAI a lui Mihai Fifor a expirat, astfel că ministerul se află într-o situație fără precedent.