Pe fondul crizei guvernamentale, după ce Klaus Iohannis a refuzat din nou remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă, spunând că o consideră nepotrivită, un lider al PSD lansează un atac dur la adresa președintelui. Amintindu-i că de două zile Ministerul de Interne nu mai are șef, Mihai Fifor îl întreabă pe Klaus Iohannis dacă este nevoie să moară oameni pentru ca el să numească un ministru plin la acest portofoliu.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, subliniază sâmbătă  că de două zile Ministerul de Interne nu mai are conducere, într-o perioadă importantă, întrebându-l pe Klaus Iohannis, care a refuzat remanierea: „trebuie să moară oameni” ca să numiți miniștri, așa cum vă obligă Constituția?.

„De două zile, Ministerul Afacerilor Interne a rămas fără conducere! E pentru prima oară în istoria acestei instituții care are un rol central în asigurarea ordinii publice și siguranței cetățeanului.

În plin proces de reformare a sistemului de urgență, pe fondul tragediei de la Caracal, în plin proces de organizare a alegerilor prezidențiale, domnul Iohannis găsește de cuviință să lase MAI fără ministru!
Asta e „România normală” pe care ne-o propuneți domnule Președinte?! Cum veți răspunde dacă se produce o calamitate sau un accident grav și nu va fi un ministru care să coordoneze intervențiile?

Parafrazându-vă propriile declarații, „trebuie să moară oameni” ca să numiți miniștri, așa cum vă obligă Constituția?”, a scris Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.


Reamintim că premierul Dăncilă îl propuse ministru de Interne pe Dan Chirilă, secretar de stat al acestei instituții.

Interimatul la MAI a lui Mihai Fifor a expirat, astfel că ministerul se află într-o situație fără precedent.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews