ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fiica fostului președinte iranian Akbar Hshemi Rafsanjani a fost arestată de autoritățile iraniene, după ce i-a îndemnat pe oameni la demonstrații, pe fondul protestelor din Iran după moartea tinerei Mahsa Amini, relatează Știripesurse.

"Faezeh Hashemi a fost arestată în estul Teheranului de forțele de securitate pentru că i-a incitat pe oameni să protesteze în stradă”, potrivit agenției de presă Tasnim.

Protestele în Iran au fost declanșate la 16 septembrie, când Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, a murit în spital, la trei zile după ce a fost arestată la Teheran pentru încălcarea unui cod vestimentar strict pentru femeile din Republica Islamică Iran, care trebuie să își acopere părul în public, conform sursei citate.
 
Faezeh Hashémi, în vârstă de 59 de ani, a mai fost fost arestată și condamnată la șase luni de închisoare pentru "propaganda” împotriva Republicii Islamice Iran, în 2012.
 
Tatăl ei, Akbar Hashemi Rafsanjani, a fost președinte între 1989 și 1997.