ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Filmarea zilei este surprinsă de jurnalistul Victor Ciutacu de la România TV: În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local al Sectorului 1 din București, userista Clotilde Armand îi pune consilierului Ciungu o întrebare care sună ciudat tocmai în gura dumneaei: „Vă place sau nu vă place gunoiul?”. Câteva momente mai târziu, primărița în exercițiu își găsește altă întrebare, pe care n-o mai lasă din gură minute în șir:

„Împuterniciți sau nu primarul să rezilieze în justiție contractul cu Romprest?”. Ea a pus aceeași întrebare de 8 ori la rând și, în ciuda repetiției (care e mama învățării), pe alocuri se bloca, dând semne că și-a uitat întrebarea. Ca să se asigure că n-a fost așa, ea o mai punea încă o dată. Când mai repede, când mai încet.

Momentul incredibil filmat astăzi, 27 iulie 2021, seamănă cu defecțiunea unui casetofon căruia i-a sărit banda sau cu zgârierea unei plăci de pickup. Robotul Armand ne-a făcut să ne aducem aminte de un banc sec care zice așa:

„Bine ați venit la bordul acestei aeronave de ultimă generație! Aici, totul este automat: avem pilot automat, mesaje automate, servire automată. Aici nimic nu se poate defecta... defecta... defecta... defecta... defecta... defecta”.  

Vă dați seama cum stă treaba la bordul „aeronavei” USR-PLUS!