ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Greva generală din Educație continuă, pentru că, după trei zile de pauză în negocieri, executivul nu a venit cu o soluție care să ducă la stingerea conflictului din educație, au anunțat duminică Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație "SPIRU HARET", transmite Agerpres.

"Observăm cum Guvernul, prin purtătorul său de cuvânt, propune aceleași prime/vouchere pe care angajații din învățământ le-au refuzat săptămâna trecută", se arată într-un comunicat de presă semnat de președintele Federației Sindicatelor din Educație "Spiru Haret", Marius Ovidiu Nistor și președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu.

"Guvernul României trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas, că încă nu a rezolvat cerința esențială: emiterea unei OUG prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant va fi egal cu cel puțin salariul mediu brut pe economie, prevedere care a fost eliminată din Legea Învățământului Preuniversitar", precizează liderii sindicali, citați de editorii Agerpres Constantin Balaban și Irina Giurgiu. ActiveNews vă oferă Filmarea Săptămânii de la protestele profesorilor. VIDEO de Constantin Rusu:

Filmul documentează manifestația de protest a Profesorilor, Educatorilor și Personalului nedidactic cu activitate în ciclurile preuniversitare de Învățământ, în mai multe capitole descrise pe YouTube.

Vedeți și Protest în Piața Victoriei. 10.000 de profesori strigă JOS IOHANNIS!