ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urmă cu un an, Ludovic Orban lucra la Guvernul României ca premier și șoca o țară întreagă sărbătorindu-și ziua de naștere alături de alți tovarăși și membri de partid, într-o încăpere unde nu se menținea distanțarea fizică și nu se purta mască, după două luni de amenzi usturătoare aplicate poporului din motive similare (foto mai jos). Primul contravenient al țării s-a autodenunțat atunci la Poliție și a plătit online o amendă usturătoare pentru omul de rând, dar simbolică pentru ștabi ca el, închizând astfel gura lumii.

 

 

Dar nimeni nu-și imagina că, după scandalul public din mai 2020, Ludovic Orban va recidiva în mai 2021, când diminuarea restricțiilor s-a aprobat doar pentru spațiile exterioare, menținându-se însă restricțiile legate de evenimentele în spații închise. În acest context, actualul președinte al Camerei Deputaților și-a chemat anturajul să chefuiască în Salonul Spaniol, învecinat biroului de președinte al Camerei Deputaților. Acolo au petrecut câteva zeci de persoane, majoritatea fără mască și fără distanțare socială, pentru a marca a 58-a aniversare a șefului lor.

Da, e un lucru normal, pe care ni-l dorim toți românii, ținuți în prelungiri de restricții excesive și nefundamentate științific, la un an după prima declarare a stării de alertă. Ce nu este normal e ca acești conducători liberticizi să încalce cu zâmbetul pe buze acele reguli demente pe care chiar ei le-au pus în cârca noastră, a tuturor. Se pune întrebarea: a folosit Ludovic Orban o sală dintr-o instituție de stat pentru a sărbători în interiorul ei un eveniment pe care nu-l putea ține în interiorul unui restaurant, din cauza limitei privind numărul de participanți?