ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste o sută de protestatari anti-dictatură pandemică s-au adunat, vineri, în fața locuinței premierului Israelului, în orășelul Ra'anana din centrul țării, potrivit Știri pe Surse. Cinci dintre aceștia au fost reținuți de poliție pentru tulburarea liniștii și ordinii publice.

Protestele au izbucnit după ce premierul Naftali Bennett i-a criticat, lansând acuzații instigatoare la ură, pe israelienii care aleg să nu se vaccineze cu serurile experimentale Covid. 

„Sarcina noastră este clară: toți israelienii care pot fi vaccinați trebuie vaccinați. Cei care nu acceptă ne afectează pe toți”, este afirmația premierului Naftali Bennett care i-a înfuriat pe antivacciniști.

Cu tot îndemnul la vaccinare, el a fost nevoit vineri să admită că eficiența serului Covid produs de Pfizer/BioNTech este „mai slabă” în cazul variantei Delta a coronavirusului. Deși Israelul este țara cu cea mai agresivă campanie de vaccinare, aceasta nu a dat roadele scontate ci, dimpotrivă, numărul infectărilor a continuat să crească, determinând guvernul israelian să reinstituie unele restricții pandemice în plină vară.