Un film care prezintă România din timpul lui Nicolae Ceaușescu„destinat” generației anului 2080, pentru a arăta lumii cum era România în trecut, a fost descoperit în arhiva de filme.

Fostul lider comunist Nicolae Ceaușescu a lăsat în urma sa un video surpinzător pentru generația din 2080. În imagini este descrisă viața trăită de români în „epoca de aur”, prezentând generației anului 2080 evoluția Capitalei, din anii 80, cu cele 4.000 de străzi,  datorită reușitelor comunismului, scrie Cancan.

 Atent la detalii, dictatorul a lăsat în urma sa un clip video în care arăta copiilor viitori „Orașul lui Ceaușescu”. După 1989, numeroase detalii neștiute vizavi de transformarea României au ieșit la iveală.

Filmul este o ilustrată în mișcare, adresată celor care vor locui în București în anul 2080. Acesta suprinde imagini care să le amintească celor din viitor cum era Capitala. Una dintre primele imagini este cea a unui taxi cu remorcă, ce transportă o studentă care cântă la harpă.

De asemenea, apar imagini amețitoare care surprind verdele abundent din Bucureștiul anilor  și pe care voice-over-ul le laudă. Se vorbește, de asemenea, despre „străzi pline de verdeață” și despre cei „21 de metri pătrați de spațiu verde pe cap de bucureștean".

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews