ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un film care prezintă România din timpul lui Nicolae Ceaușescu„destinat” generației anului 2080, pentru a arăta lumii cum era România în trecut, a fost descoperit în arhiva de filme.

Fostul lider comunist Nicolae Ceaușescu a lăsat în urma sa un video surpinzător pentru generația din 2080. În imagini este descrisă viața trăită de români în „epoca de aur”, prezentând generației anului 2080 evoluția Capitalei, din anii 80, cu cele 4.000 de străzi,  datorită reușitelor comunismului, scrie Cancan.

 Atent la detalii, dictatorul a lăsat în urma sa un clip video în care arăta copiilor viitori „Orașul lui Ceaușescu”. După 1989, numeroase detalii neștiute vizavi de transformarea României au ieșit la iveală.

Filmul este o ilustrată în mișcare, adresată celor care vor locui în București în anul 2080. Acesta suprinde imagini care să le amintească celor din viitor cum era Capitala. Una dintre primele imagini este cea a unui taxi cu remorcă, ce transportă o studentă care cântă la harpă.

De asemenea, apar imagini amețitoare care surprind verdele abundent din Bucureștiul anilor  și pe care voice-over-ul le laudă. Se vorbește, de asemenea, despre „străzi pline de verdeață” și despre cei „21 de metri pătrați de spațiu verde pe cap de bucureștean".