ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Direcția Națională Anticorupție investighează finanțările Uniunii Salvați România.  Dosarul a fost deschis în urmă cu două săptămâni, iar procurorii au cerut documente de la Autoritatea Electorală Permanentă, anunță Antena 3.

Dosarul s-a deschis la DNA după ce au existat mai multe cereri de sesizare, în special la autoritățile electorale permanente privind finanțarea din campania electorală, atât pentru alegerile locale, cât și pentru cele parlamentare. 

Și inspectorii financiari de la autoritatea electorală permanentă au verificat o parte dintre sumele primite în campania electorală de către USR. A fost vorba de un control financiar de aproape trei luni, care s-a derulat la USR.
„Se pare că DNA anchetează ceea ce judecătorii au decis deja în două dosare privind și finanțările de la parlamentare și locale. Noi am cerut toți banii de la autoritatea electorală permanentă, nu fuseseră rambursați toți banii. Și judecătorii au scris și negru pe alb că donațiile online primite de USR sunt legale și că trebuie să ne ramburseze toți banii. Acesta e un fapt. Investigația DNA a venit în urma unor sesizări și declarații politice ale unor rivali politici”, a declarat Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR. 

În luna iunie, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, Mirel Palada, a depus o pângere la DNA privind modul în care partidul USR ar fi accesat fonduri pentru campaniile electorale. Palada a susținut că există suspiciunea ca unele sume să fi venit de la organizații străine.