ACTUALIZARE 17:40 Părintele Episcop Macarie Drăgoi și-a continuat demersul de ajutorare a Cameliei Smicală și copiilor acesteia. Așa cum ActiveNews a prezentat deja, autoritățile finlandeze au respins cererea acestuia de vizitare a celor doi copii. În schimb, Episcopul Macarie a putut dialoga la telefon cu aceștia.

Iată comunicatul integral al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord:

„Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord a continuat, astăzi, 23 mai 2017, în Tampere, Finlanda, demersurile de ajutorare a Cameliei-Mihaela Smicală și a copiilor acesteia. După ce, ieri, a încurajat-o duhovnicește pe mamă, ierarhul român a contactat autoritățile pentru a vizita, în calitate de părinte duhovnicesc, cei doi copii ai acesteia, preluați de Protecția Copilului: Johan-Mihail și Maria-Alexandra.

Protecția Copilului a răspuns, din păcate, negativ. În această situație, Părintele Episcop Macarie a cerut să vorbească, măcar la telefon, cu cei doi copii, lucru ce a fost acceptat.

În convorbirea telefonică purtată cu Johan-Mihail și Maria-Alexandra, ierarhul român a transmis binecuvântări și a încurajat copiii, făgăduindu-le că va continua demersurile pentru a-i putea vizita. Copiii, la rândul lor, au transmis că le este dor de mama lor și de „acasă”.

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie mulțumește autorităților finlandeze pentru posibilitatea de a vorbi telefonic cu copiii Cameliei-Mihaela Smicală, dar regretă profund, totodată, răspunsul negativ al acestora în ceea ce privește vizitarea lor. Accesul ierarhului român, având în vedere calitatea sa de părinte duhovnicesc al familiei, ar trebui să fie neîngrădit, inclusiv din perspectiva drepturilor copilului de a avea o religie și de a beneficia de asistență spirituală.” 

 

Posted by Episcopia Europei de Nord on 22 Mai 2017
 
 
Știre inițială
 
 
Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord a mers în Tampere, Finlanda, pentru a o întări sufletește pe Camelia Smicală, medicul român căreia i-au fost luati abuziv cei doi copii minori și internati separat în doua centre de plasament.
 
De asemenea, Părintele Episcop a făcut o cerere pentru a merge să-i viziteze și să-i impărtășescă pe copii. După o zi de deliberări, serviciul social din Tampere a decis că Maria și Mihai nu au acest drept. Încă un drept inalienabil - dreptul la credință - care le este călcat în picioare celor doi copii. „Nu trebuie abandonată lupta!”, a afirmat Preasfințitul Macarie.

Surse din zona militară ne informează că apatia autorităților românești s-ar datora unor contracte de câteva sute de milioane de euro pe care Guvernul le negociază cu industria de armament din Finlanda, privind transportoare „Patria”, care ar putea fi asamblate la noi, și elicoptere "Puma", de dat la reparat. Pentru asta ne vindem copiii? Vom reveni cu detalii pe acest subiect.

În acest timp, Ambasada Finlandei de la București a decis să răspundă protestelor naționale de solidaritate cu acest caz printr-o postare în care ni se prezintă beneficiile protecției copilului și respectul desăvârșit pe care îl au autoritătile finlandeze pentru drepturile familiei, părinților și copiilor. Textul - care se dorește a fi un răspuns dintr-o campanie de PR coordonată cu celălalte ambasade ale țărilor nordice care încalcă brutal drepturile parentale și ale copiilor (ceea ce dovedește un centru de comandă interesat în spălarea imaginii lor) - pare un extras sau, posibil, chiar un  plagiat din cartea "1984" a lui George Orwell. Românii au început să replice pe pagina de Facebook a Ambasadei 


Aceeași Ambasadă ne informa zilele trecute că „unele persoane se confruntă în continuare cu acte de discriminare, direct sau indirect, din cauza orientării și identității lor sexuale. Guvernele noastre încearcă să combată astfel de acte prin promovarea drepturilor omului. Oricine, inclusiv persoanele din comunitatea LGBTI, trebuie să se poată bucura de drepturile și libertățile prevăzute pentru cetățenii tuturor națiunilor". Oricine, mai puțin doi copii români, đupă cum se vede.

De altfel, simpatia Finlandei pentru România rezultă și dintr-un filmuleț postat tot zilele acestea pe pagina de Facebook a Ambasadei în care se prezintă activitatea unei organizații caritabile care face turul țării bucurând copiii. Numai că nicăieri nu se menționează că este vorba de copiii romi. Orice străin care vizionează filmulețul Ambasadei va trage concluzia firească: România, o țară de țigani. Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews