ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Finlanda este prima țară din Uniunea Europeană care restrânge, începând de marți, accesul străinilor în țară doar la persoanele vaccinate (sau vindecate), cărora le impune, suplimentar, și un test Covid negativ. Totul, sub pretextul variantei Omicron - un pretext politic, având în vedere că OMS a recunoscut că această variantă are simptome destul de slabe dar, totuși, guvernele continuă să ia măsuri isterice, disproporționate față de gradul de periculozitate al „inamicului”. 

Numai călători străini care prezintă un test negativ și dovada vaccinării complete sau a vindecării de covid-19 pot intra în Finlanda, a anunțat, în urma unei reuniuni a Guvernului, Ministerul de Interne, scrie news.ro, citat de Știri pe Surse.

Un purtător de cuvânt al grănicerilor a confirmat AFP că strănii nevaccinați urmează să fie respinși, mai puțin dacă au vârsta sub 16 ani sau se află pe o listă cu excepții - rezidenți în Finlanda, muncitori esențiali, diplomați.

„Indiferent de originea călătorului străin, toată lumea trebuie să prezinte un certificat de vaccinare și un test negativ de mai puțin de 48 de ore”, declară AFP un reprezentant al grănicerilor finlandezi, Tomi Kivenjuuri.

Întrebat dacă străinilor nevaccinați care nu beneficiază de excepții prevăzute de Guvern li se refuza intrarea în Finlanda, el a răspuns că da.

Cetățenii Uniunii Europene (UE) sunt vizați, de asemenea, de această măsură, care a intrat în vigoare marți la ora 14.00 GMT (16.00, ora României) și care se aplică persoanelor născute înainte de 2005 până la 31 decembrie și persoanelor născute înainte de 2006.

Personalul din sănătate și transporturi, motive familiale imperioase sau persoane care necesită o preluare în grijă umanitară se află pe lista cu excepții, dar și unii locuitori din zona de frontieră din comune din Suedia și Norvegia.