ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat marți, la comandamentul pentru pregătirea noului an școlar, că au fost obținute fondurile necesare pentru asigurarea salariilor a 230 de medici și asistenți din cabinetele unităților de învățământ, informează Mediafax.

„Este primul an în care Capitala a obținut sprijin de la Guvern prin Ministerele de Finanțe și Sănătății. Le mulțumesc pe această cale miniștrilor pentru faptul că am obținut buget pentru cei 230 de medici și asistenți de la medicina școlară pentru unitățile de învățământ din Capitală. De un an de zile am bătut la porțile Guvernului, am discutat cu toți foștii miniștri și prim-miniștrii, de un an și câteva luni, de când sunt primar general, și nu am reușit rezolvarea acestei probleme decât acum”, a spus Firea, în cadrul comandamentului care a avut loc marți.

Edilul a specificat că, în multe școli există cabinete medicale, dar nu exista și personal specializat.

„Cu câteva zile în urmă, bugetul destinat angajării medicilor și asistenților pentru cabinetele de medicină școlară din țară a rezolvat o problemă foarte gravă. Începe din nou anul școlar, iar noi aveam, în unitățile de învățământ, cabinete școlare, dar fără medici și asistenți în totalitatea lor, ceea ce era un minus foarte mare”, a mai declarat primarul Gabriela Firea.