ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gabriela Firea a postat sâmbătă un text pe Facebook prin care demontează afirmațiile alarmiste ale șefului DSU, Raed Arafat. Acesta a afirmat vineri că în București nu mai sunt paturi la Terapie Intensivă, după creșterea cazurilor grave la pacienții cu COVID-19 și că va fi nevoie transferarea lor în spitale din județele limitrofe. Firea susține că prin aceste afirmații se vrea crearea panicii în rândul populației, subliniind că dintre cele 45 de locuri din secțiile de ATI rezervate pentru cazurile de pacienți cu coronavirus, doar 6 sunt ocupate. 

”20 din cele 25 de ventilatoare mecanice mobile recent achizitionate de Primaria Capitalei, prin Assmb, le punem la dispozitie, pe perioada pandemiei, Ministerului Sanatatii, care zilnic transmite ca nu mai sunt paturi de ATI in spitalele din Bucuresti si nici ventilatoare mecanice.

Subliniez inca o data faptul ca raportarile Ministerului Sanatatii se refera DOAR la numarul de paturi normale si de ATI alocate in martie pentru tratarea infectiei Covid 19 in spitalele de linia 1, 2 si suport, adica 6 la numar (Victior Babes, Matei Bals, Colentina, Marius Nasta, Carol Davila, Maternitatea Bucur) si nu la TOATE paturile normale si de ATI din spitalele bucurestene, in numar de 45!! Este de neacceptat dezinformarea pe care o face guvernul prin ministerul de resort!

Si azi, sunt spitale de linia 1 si 2 care detin 600-700 de paturi normale si 50-60 de paturi de ATI care au alocat pt tratarea Covid 19 DOAR 200-300 de paturi normale si cate 20 de paturi de ATI, pe motiv ca nu au personal. Dar acestea exista fizic. De ce nu se extind aceste sectii cu resursele existente?

Si de ce nu se preocupa IMEDIAT (insemnand acum) Ministerul sanatatii sa transfere medici de ATI de la alte spitale din Bucuresti, pentru a putea raspunde prompt nevoilor pacientilor?
Sau le convine sa anunte la televizor ca au trimis un pacient la Ploiesti, pentru ca nu mai erau paturi ATI libere in Bucuresti?!

Mai mare rusinea!

Sunt si suficiente paturi de spital, de toate categoriile, exista si personal medical foarte bine pregatit!

Nu exista, in schimb, interes pentru pacienti, corectitudine in informarea romanilor si , mai ales, organizarea judicioasa a resurselor umane si medicale existente!
Se doreste intentionat sa fie stare de panica in randul populatiei!

Sa fie haos generalizat!

Sa-i speriem pe romani cu declaratiile false la televizor dar sa ne facem si de ras in intreaga Europa!

Autoritatile noastre se prezinta in vazul lumii ca fiind neputiinioase sa lupte cu virusul, avand toate instrumentele necesare la dispozitie, pe banii romanilor!
Sunt strigatoare la cer incompetenta si lipsa de respect fata de romani!

Ocupati-va de pacienti, aveti cu ce, si lasati manipularile si dezinformarile!”, a scris sâmbătă pe Facebook Gabriela Firea
 
Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews