ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Distracția în localurile aflate în clădiri cu risc seismic se apropie de sfârșit în Capitală. Primăria Generală a început deja să-i someze pe patronii acestora să-și închidă activitatea din 24 de ore. În cazul în care agenții comerciali nu vor respecta legea, ei vor fi sancționați cu amenzi de până la 70.000 lei. Ba mai mult, în sectorul 3 riscă să-și piardă avizul de funcționare, informează B1TV.

Nu mai puțin de 162 de patroni de localuri care-și desfășoară activitatea în imobile cu bulină roșie au fost până acum somați de Primăria Capitalei să închidă în termen de 24 de ore de la primirea ordinului scris.
 
Este vorba despre spațiile cu altă destinație decât cea de locuință din clădirile încadrate în clasa I de risc seismic, care prezintă pericol public și care sunt pline ochi de tineri în fiecare weekend. Așa că proprietarii care nu se vor conforma somației, se vor trezi cu amenzi usturătoare. Vor avea de plătit între 50 și 70.000 lei.

Autoritățile promit și alte măsuri drastice. De exemplu, reprezentanții Primăriei sector 3 au spus că odată cu intrarea în vigoare a noii legi, vor retrage autorizațiile de funcționare emise pentru localurile care se află în clădiri cu risc seismic I. La rândul său, Primăria sector 6 a anunțat că nu va mai emite autorizații noi de funcționare pentru astfel de locații.
 
Acțiunile vin după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice organizarea și desfășurarea de activități permanente sau temporare în imobilele cu bulină și care implică aglomerări de persoane.