Distracția în localurile aflate în clădiri cu risc seismic se apropie de sfârșit în Capitală. Primăria Generală a început deja să-i someze pe patronii acestora să-și închidă activitatea din 24 de ore. În cazul în care agenții comerciali nu vor respecta legea, ei vor fi sancționați cu amenzi de până la 70.000 lei. Ba mai mult, în sectorul 3 riscă să-și piardă avizul de funcționare, informează B1TV.

Nu mai puțin de 162 de patroni de localuri care-și desfășoară activitatea în imobile cu bulină roșie au fost până acum somați de Primăria Capitalei să închidă în termen de 24 de ore de la primirea ordinului scris.
 
Este vorba despre spațiile cu altă destinație decât cea de locuință din clădirile încadrate în clasa I de risc seismic, care prezintă pericol public și care sunt pline ochi de tineri în fiecare weekend. Așa că proprietarii care nu se vor conforma somației, se vor trezi cu amenzi usturătoare. Vor avea de plătit între 50 și 70.000 lei.

Autoritățile promit și alte măsuri drastice. De exemplu, reprezentanții Primăriei sector 3 au spus că odată cu intrarea în vigoare a noii legi, vor retrage autorizațiile de funcționare emise pentru localurile care se află în clădiri cu risc seismic I. La rândul său, Primăria sector 6 a anunțat că nu va mai emite autorizații noi de funcționare pentru astfel de locații.
 
Acțiunile vin după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice organizarea și desfășurarea de activități permanente sau temporare în imobilele cu bulină și care implică aglomerări de persoane.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews