ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un milion de români pot cere restituirea taxei auto pe cale administrativă, fără să mai dea statul în judecată. Fiscul le va da banii inapoi, însă nu toți o dată. 

În următorii 5 ani vor primi câte 20% din cât au plătit. Unii sunt revoltați. Nici dacă ar acționa statul în judecată nu ar primi banii mai repede, spun specialiștii.

Măsura îi privește pe cei care au achitat taxele auto între 2007 și 2013, declarate incompatibile cu normele europene, informeaza tvr.ro.

Pot cere restituirea taxelor auto doar cei care și-au achitat toate dările către ANAF. Aceștia trebuie să depună la Fisc un dosar cu mai multe documente: actul care atestă plata taxei, copia cărții de identitate a mașinii și a certificatului de înmatriculare și o copie după actul de indentitate al proprietarului.

După depunerea dosarului, în termen de cel mult 45 de zile trebuie emisă decizia de plată. Banii vor fi virați în contul bancar al proprietarului autoturismului, dar în tranșe anuale de câte 20%, timp de 5 ani.

Inițiativa îi nemulțumeste pe cei care au bani de recuperat.

Din 2010, statul a plătit aproximativ un miliard de lei celor care au câștigat în instanță dreptul de a-și recupera taxa auto.