ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dr. Ryan Cole, director executiv al Cole Diagnostics, unul dintre cele mai mari laboratoare de analize din statul american Idahoe, a vorbit într-o conferință despre importanța echilibrării imunitare, pe cale naturală sau prin suplimente. El a pus accentul pe absența vitaminei D, a magneziului și a zincului din organism, care slăbește sistemul imunitar și predispune la îmbolnăvirea cu orice fel de răceală sau gripă, inclusiv cu viroza Covid. 

„Vă voi vorbi astăzi despre știință. Avem parte de prea multă politică, de o parte sau de alta. Nu sunt aici pentru a vorbi împotriva vreunei tabere, sunt aici să vorbesc despre date. Iar datele spun adevărul. Nu am o agendă personală, doar doresc ca oamenii să înțeleagă ce mesaje publice au lipsit din peisaj, ce tratamente ar trebui să fie disponibile pentru toată lumea, voi vorbi puțin despre așa-numitele vaccinuri și voi fi deschis întrebărilor.  (...)

 Vi se pare că situația actuală mai seamănă cu o pandemie? A fost pandemie, dar acum nu mai este. Am trecut de la pandemie la endemie. Din punct de vedere statistic, pandemia s-a sfârșit în statul Idaho - la fel ca în majoritatea statelor americane. Aflându-ne sub un anumit prag procentual, nu mai putem vorbi de pandemie. Este boala prezentă? Sigur că da, însă răspândirea ei nu mai e generalizată. Încă mai facem 5-600 de teste pe zi, din care ies pozitive doar 2% pe zi. Deci, numerele scad simțitor în prezent. 

Coronavirusurile sunt sezoniere, au un ciclu de viață de 6-9 luni și orice-am face noi, ele vor continua să se estompeze. Uitați-vă la ce s-a întâmplat cu SARS și MERS (au dispărut, n.r.). Am făcut noi ceva pentru a le opri? Nimic. Și-au urmat cursul.

În același timp, vedem că în America de Nord vârsta medie a morților de Covi-19 este de 78,6 ani. Fascinant, nu-i așa?

Care sunt cei mai mari factori de risc? Obezitatea, nivelul scăzut de vitamină D în corp, vârsta înaintată. Peste 90% dintre decesele din statul Idaho cauzate de Covid-19 au survenit la persoane de peste 70 de ani. Am oprit mersul societății pentru ceva care omoară oameni ce erau deja la vârsta la care riscau să moară oricum! 

Virusul este fragil. Nu trăiește pe-afară. Razele ultra-violete îl fac bucăți și-l omoară. Ventilația și vântul îl îndepărtează. Este o nebunie să porți masca în exterior! Este ceva absolut nebunesc. Iar ce vă spun acum este dovedit științific: nu există vreun studiu care să arate nici măcar o singură situație de super-transmitere (super-spread event) care să se fi produs în exterior. Toate au fost la interior, unde ventilația era deficitară. 

Cel mai puțin vehiculat mesaj din toată această perioadă e cel referitor la VITAMINA D. Nu există „anotimpul răcelii și gripei”, ci doar „anotimpul carenței de vitamină D”. 

Care este rolul vitaminei D? Fiecare celulă din corpul d-voastră are în nucleul ei un receptor de vitamină D. Aproximativ 2000 de gene din corpul nostru (5% din genom) sunt controlate de vitamina D. Vitamina D este cheia principală a sistemului nostru imunitar! Dacă cineva are nivelul vitaminei D de 50 ng/ml (intervalul 20-100), acela nu poate să sufere o „furtună de citochine” (cea care este letală în boala Covid-19). Dacă vă aflați la jumătatea intervalului, nu aveți cum să muriți de Covid-19, deoarece corpul d-voastră nu va putea produce „furtuna de citochine”. 

Așa că nu avem doar o pandemie de coronavirus, ci avem o pandemie de carență de vitamina D. 70% din populația lumii este imuno-suprimată, 70-80% dintre americani sunt imuno-suprimați din cauză că au carențe de vitamina D. 82-88% dintre cei internați în cămine de bătrâni, 83% dintre afro-americani, 70% dintre latino-americani, 72% dintre americanii nativi (amerindieni) și 47% dintre caucazieni au carențe de vitamina D!

Peste 80% dintre toți pacienții spitalizați (cu Covid) și 96% dintre pacienții ajunși la terapie intensivă au carență de vitamina D! Carența de vitamina D este o suprimare sau dereglare imunitară! Dacă aveți carență de vitamina D, sunteți imuno-suprimat, sunteți predispus la răceala obișnuită, la gripă, la orice tip de coronavirus, la pneumonie bacterială și altele.

Cea mai bună „mască” dintre toate este un sistem imunitar sănătos! Iar sistemul imunitar nu poate fi sănătos dacă nu aveți un nivel normal de vitamina D.

Cum facem să avem suficientă vitamină D în organism? Prin expunerea la razele de soare: vitamina D este sintetizată de radiația ultra-violetă din razele solare prin pielea noastră. Deasupra sau sub paralela 35 nu putem obține vitamina D pe cale naturală timp de 4-5 luni (toamna și iarna) și nu putem spune că avem un anotimp al răcelii și gripei, ci un anotimp al nivelului scăzut de vitamină D. Este esențial să luați pastile de vitamina D din octombrie până în martie (chiar și în restul anului pentru cei care lucrează în interior, unde nu bate lumina soarelui). Dacă nu luați suplimente de vitamina D, sunteți imuno-suprimat pe timp de toamnă și iarnă. 

Toți cei care trăiesc deasupra paralelei 35 au carență de vitamina D pe tot parcursul iernii. Cei care locuiți deasupra acestei linii de pe hartă, chiar dacă ați alerga în pielea goală pe afară crezând că puteți să vă încărcați cu vitamina D din razele soarelui între octombrie și martie, efectul va fi zero. Dacă nu luați suplimente de vitamina D pe timpul iernii, sunteți imuno-suprimați.

Din păcate, majoritatea companiilor de asigurări din statul Idaho și multe alte state nordice nu vor deconta un test sanguin de vitamina D. Țările scandinave, de exemplu, își testează cetățenii în acest sens de două ori pe an și le prescriu suplimente de vitamina D. De ce o duc atât de bine aceste țări? Pentru că au grijă de sănătatea cetățenilor lor. Ele știu că acesta este mesajul de cea mai mare importanță pentru sănătatea publică și sistemul imunitar, așa că se preocupă să facă ceva în direcția asta!

De asemenea, 80% dintre americani au carențe de magneziu, din cauza sărăcirii solului. Vitamina D și Magneziul se completează reciproc și colaborează pentru a asigura funcționalitatea sistemului imunitar.

Mai mult, 70% dintre americani au carențe de zinc. Zincul este un antiviral esențial. Aveți grijă cu dieta! Ceea ce mâncați contează cu adevărat, pentru că vă afectează imunitatea.

Nu în cele din urmă, 67% dintre americani sunt obezi, iar obezitatea reduce drastic abilitatea corpului de a pune  vitamina D în circulație. Cu cât sunteți mai grași, cu atât vitamina D se depozitează în grăsime, nemaifiind prezentă în sistemul circulator pentru a vă întări sistemul imunitar.

Și, cel mai important, un nivel normal de vitamină D în organism scade incidența cancerului de colon, a cancerului mamar, tiroidian și al altor tipuri de cancer, precum și rata depresiei sau a sinuciderilor. 8 din cele 10 state cu ratele cele mai mari de suicid sunt state nordice. Dați-vă seama de ce: vitamina D nu este doar o vitamină, ci și un pro-hormon care afectează mii de gene din organismul d-voastră. Dacă aveți un nivel optim de vitamină D în organism, diminuați riscurile pentru toate aceste patologii, nu doar pentru Covid!”, a explicat dr. Ryan Cole. Continuarea pledoariei sale o puteți urmări în materialul video (în limba engleză).