ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Camelia Smicală, medicul român ai cărui copii sunt deținuți în mod abuziv în sistemul de protecția copilului din Finlanda, a anunțat pe Facebook că băiatul a luat examenul și a intrat primul pe listă la un liceu de elită din această țară, scrie stiripentruviata.ro

Cu toate acestea, ei tot în România s-ar întoarce, a mai scris mama băiatului:

„Mihai a avut azi examen de admitere la același gimnaziu la care a fost și Andreea:cu accent pe limbile latine(învață latina, italiana și spaniola, în plus, fata de altele) . În Finlanda, la gimnaziile de elită se da admitere. Și pentru asta m-am luptat:adică sa îl lase la examen, plus învățat cu copilul pe whatssapp.
Mihai a intrat primul
PS. Da’ noi tot acasă vrem”, a scris Camelia Smicală pe Facebook.

S-ar întoarce în România, pentru că în Finlanda nu sunt recunoscute drepturile copilului. Mihai avea dreptul de mult să aleagă dacă vrea să stea în altă parte decât în centrul de copii, dar acest drept i s-a refuzat.

În prezent, mama nu are dreptul să îi vadă pe cei doi copii mai mult de 30 de ore pe săptămână, când aceștia sunt lăsați să vină acasă în weekend. În plus, statul i-a intentat româncei un nou proces pe motiv că pune poze cu copiii ei pe Facebook.