Camelia Smicală, medicul român ai cărui copii sunt deținuți în mod abuziv în sistemul de protecția copilului din Finlanda, a anunțat pe Facebook că băiatul a luat examenul și a intrat primul pe listă la un liceu de elită din această țară, scrie stiripentruviata.ro

Cu toate acestea, ei tot în România s-ar întoarce, a mai scris mama băiatului:

„Mihai a avut azi examen de admitere la același gimnaziu la care a fost și Andreea:cu accent pe limbile latine(învață latina, italiana și spaniola, în plus, fata de altele) . În Finlanda, la gimnaziile de elită se da admitere. Și pentru asta m-am luptat:adică sa îl lase la examen, plus învățat cu copilul pe whatssapp.
Mihai a intrat primul
PS. Da’ noi tot acasă vrem”, a scris Camelia Smicală pe Facebook.

S-ar întoarce în România, pentru că în Finlanda nu sunt recunoscute drepturile copilului. Mihai avea dreptul de mult să aleagă dacă vrea să stea în altă parte decât în centrul de copii, dar acest drept i s-a refuzat.

În prezent, mama nu are dreptul să îi vadă pe cei doi copii mai mult de 30 de ore pe săptămână, când aceștia sunt lăsați să vină acasă în weekend. În plus, statul i-a intentat româncei un nou proces pe motiv că pune poze cu copiii ei pe Facebook.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews