ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hafez, fiul de 16 ani al președintelui Siriei, Bashar al-Assad, va participa în luna iulie la Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj-Napoca, fiind inclus în lotul olimpic al țării sale. Organizatorii pregătesc măsuri drastice de securitate.

„Sunt un cetățean al Siriei ca oricare altul. Întotdeauna am trăit ca un copil normal, iar prietenii mei mă privesc ca o persoană normală", le-a declarat el, în iulie 2017, ziariștilor brazilieni, potrivit Mediafax.

„Hafez al – Assad, fiul președintelui Siriei, Bashar al – Assad, va participa ca și concurent în lotul național al Siriei, la Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj-Napoca, din luna iulie. Tânărul are 16 ani și este înscris pe site-ul oficial al IMO 2018 alături de alți cinci colegi din echipa siriană. Fiul președintelui sirian a fost prezent și anul trecut la Olimpiada Internațională de Matematică de la Rio de Janeiro (Brazilia). Se vor lua măsuri drastice de securitate atât la Sala Polivalentă, unde se va desfășura competiția, cât și la hotelul unde va fi cazat Hafez al – Assad”, au spus sursele citate.

Anul trecut la ediția de la Rio de Janeiro, Hafez al – Assad s-a clasat pe ultimul loc în cadrul echipei Siriei și a terminat competiția pe locul 528 din 615 participanți.

Cea de-a 59 ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 3 – 14 iulie.